Eyüp’te Yaz Kur’an Kursları Törenle Başladı

Eyüp Belediyesi’nin Eyüp Müftülüğü ile birlikte düzenlediği 2012 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programı, Eyüp Stadı’nda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur'an Kursları başladı.

18 Haziran'da ders başı yapan öğrenciler, ilçelerde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Eyüp Belediyesi’nin Eyüp Müftülüğü ile birlikte düzenlediği 2012 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programı, Eyüp Stadı’nda gerçekleştirildi.

Törene TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu , Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu adına Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan, öğrenciler ve veliler katıldı.

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda, günde 3 saat eğitim yapılacak. Kur'an-ı Kerim, ibadet ve ahlak gibi dinî içerikli dersler verilecek. Ayrıca sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında Kur'an kurslarını tanıtmak, Kur'an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.
Tören, Eyüp Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Ardından Kur’an- ı Kerim okundu. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu adına Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş etkinlikte günün anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ilahiler okundu, etkinliğe katılanlara ikramda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında “Elif-Bâ”, “Dinimizi Öğreniyorum” serisi ve “İnteraktif CD Destekli Tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Bâ”sı da yer alıyor. Kurslarda eğitim, günde 3 saat olacak .