Zengin ve Fakir Arasındaki Uçurum Her Geçen Gün Büyüyor

Almanya'da işsizlik azalırken gelir adaletsizliği her geçen gün büyüyor.

Toplumsal çözülmenin ciddi oranda hissedilmeye başlandığı Almanya'nın doğu ve batı kentlerinde ise çocuk fakirliği göze çarpıyor.Almanya'da her ne kadar rakamlar işsizlik oranının düştüğünü gösterse de uzmanlar asıl problemin gelir adaletsizliği olduğunun görülmesi gerektiğini söylüyor.

Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi ve Enerji Bakanlıklarının desteklemiş olduğu bir araştırmanın sonuçları bu çarpıcı gerçeği gözler önüne seriyor. Almanya'nın güneyinde hissedilmese de çocuk fakirliği ülkenin doğu ve batı kentlerinde ciddi oranda kendini hissettirmeye başladı.

19 şehrin mercek altına alındığı Almanya Şehircilik Enstitüsü'nün (Difu) araştırmasında ise fakir zengin arasındaki gelir adaletsizliğinin ciddi oranda hissedilmeye başlandığı belirtildi. 2007-2009 yıllarını baz alan araştırma işsizlik, çocuk fakirliği ve ülke içerisindeki göç dengesi incenelendi. Söz konusu tespitlerin en az hissedildiği şehirler ise Frankfurt, Münih, Stuttgart, Karlsruhe, Oberhausen ve Mainz oldu. İşsizlik ve çocuk fakirliği probleminin orta derecede hissedildiği şehirler Düsseldorf, Hieldelberg, Koblenz, Mannheim, Nürnberg ve Saarbrücken olurken, Berlin, Bremen, Dortmund, Hamburg, Halle Köln ve Leipzig şehirlerinde ise işsizlik ve çocuk fakirliği en ciddi derecede hissedilen şehirler oldu.

TOP SİYASİLERDE
Alman siyasetinin önce gelen isimleri için olumsuz sonuçlar doğurduğu gözlenen araştırma sonrası çözüm mercii olan siyasiler için, negatif gelişmelerin takibi ve düzeltilmesine yönelik çalışmalar içerisinde olmalarının gerektiği vurgulanıyor. En çok desteğe ihtiyaç olduğu gözlenen şehirlere yardım götürülmesi hem sosyal denge hem de ekonomik ve demografik problemler açısından kilit önem taşıyor .