Bursa Ulu Camii, Miraç Kandili'nde Hınca Hınç Doldu

Miraç Kandili sebebiyle Türkiye genelindeki camiler doldu taştı.

Bursa Ulu Camii, Miraç Kandili'nde Hınca Hınç Doldu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı Bursa Ulu Camii'deki kandil programına binlerce vatandaş katıldı.

Henüz güneş batmadan Bursa Ulu Camii tıklım tıklım doldu. Şehir dışından gelenler tarihi camide yer bulabilmek için erken saatlerde camiye giriş yaptı. Akşam namazı ezanının okunmasıyla birlikte cami tıklım tıklım doldu. Akşam namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cemaate seslendi.

İNSANLAR MADDİYATLA YÜKSELMEZ, ADALETLE HAKİKATLE İMANLA YÜKSELİR

Gecede konuşan Görmez şunları kaydetti: '(Gidip gören mi var?) deniliyor. Evet Miraç'la gidip gören var. Allah'ın bütün ayetlerini, tüm mucizelerini müşahede ederek insanlığa dönen Allah Resulu (sav) var. Gidip gören mi var, evet gidip gören var. Gidip gören sıradan bir gidip gören değil, O gidip gören, insanlığın en güveniliri, en emini, düşmanları tarafından dahi 'Muhammedül emin' diye isimlendirilen Allah Resulü'dür (sav) Miraç'tan alacağımız birinci ders bu. Miraç'tan alacağımız ikinci ders; yücelmek ve yükselmek. İnsanlar, nasıl yücelir ve yükselir? Parayla, servetle yükselir mi insanlar, hayır. Refah seviyesiyle, maddi teknolojik üstünlükle yükselebilir mi insanlık, hayır. Tek başına insanlar hiçbir zaman maddeyle yükselememiştir. Madde sahibi olmak yükselmek ve yücelmek demek değildir. Miraç bize ancak imanla yüceleceğimizi ancak islamla yüceleceğimizi öğretiyor. Beşer olmaktan insanlığa doğru yükseleceğimize, yüksek ahlakla, imanla, erdemle, faziletle, iyilikle, doğrulukla, dürüstlükle yücelebileceğimizi, hakla hakikatle, adaletle, yüksek ahlakla tıp kı; Allah Resulu (sav) gibi Allah'a yükseleceğimize ve yücelebileceğimizi öğreten bir mucizedir Miraç 'Vatandaşlar da Miraç Kandili'ni, Ulu Camii'nde yaşamanın mutluluk verdiğini söyledi.