Kirazlı Türkçe Öğretmeni Kaygısız’dan Şiir Kitabı

Çocukluğundan bu yana şiir yazan Ödemiş Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Nurşen Kaygısız, 2010 yılından itibaren yazdığı son şiirlerini “Lâl imiş yürek” adlı şiir kitabında bir araya getirdi.

Kirazlı Türkçe Öğretmeni Kaygısız’dan Şiir Kitabı
İstanbul merkezli Roza Yayınevi’nden çıkan “Lâl imiş yürek” adlı kitapta lirik ve toplumsal konularda yazılmış toplam 62 şiir yer alıyor. Nurşen Kaygısız’ın ilk kitabı olma özelliğini taşıyan kitaptaki şiirler okuyucuları farklı tatlarda duygusal yolculuklara çıkarıyor.

İzmir’in Kiraz ilçesinde, henüz ilkokul yıllarında annesini kaybetmesi üzerine şiiri kendi ifade etme biçimi olarak seçtiğini belirten Kaygısız, “O yıllarda hayata adapte olmakta zorlanırken, içe kapanık bir çocukluk dönemi yaşadım. Duygularımı ifade etme çabasıyla şiir yazmaya başladım. İlk şiirlerimi bu şekilde yazarken, Kiraz Lisesi’nde edebiyat öğretmenimiz Mustafa Kılıncar sayesinde edebiyata olan ilgim daha da arttı. Çok farklı usta şairlerin şiirlerini okudum. Beni etkileyen şiirler ve şairler oldu. Şiirlerimde aşk teması olduğu kadar anne hasreti de var” dedi.

Lirik ve toplumsal şiirleri buluşturduğu ilk kitabının ardından öykü çalışmalarını da kitaplaştırmak istediğini ifade eden Kaygısız, “Öykü yazmaya karşı da ilgim var. Yazdığım öyküleri kitap altında toplamak gibi bir hedefim var. ‘Lâl imiş yürek’ adlı kitabımda yer alan şiirlerin dışında da çok sayıda şiirim var. Onları da okuyucularımızla ikinci bir kitapta buluşturabilirim” dedi .
Kaynak: İHA