Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada ekonomisi büyüyen ülkeler arasında Türkiye'nin Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, ''OECD ülkeleri arasında ise birinci sıradayız'' dedi.

Bakan Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AK Parti Gaziantep il başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanı Ahmet Uzer tarafından karşılanan bakanlar, partililerle bir araya gelerek, bir süre görüştü.

Bakan Eroğlu, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, Gaziantep'te son seçimlerde her 3 kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini, bundan dolayı tüm Gazianteplilere teşekkür ettiğini söyledi.

Seçim sonuçlarının çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, ''Çünkü bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar da vardır'' diye konuştu.

Türkiye'nin samimi insanların çalışmasıyla büyüdüğünü ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

''Türkiye nereden nereye geldi. Ekonomisi büyüyen ülkeler arasında Türkiye, Çin'den sonra ikinci sırada. OECD ülkeleri arasında ise Türkiye birinci sırada. Parasından 6 sıfır atmış, enflasyon sorununu büyük ölçüde yenmiş. Ben İSKİ Genel Müdürü'yken enflasyonun yüzde 80, hatta yüzde 90'ları bulduğunu biliyorum. Devletin gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 63-64'lerdeydi. O dönemlerde devletin gelirlerinin yüzde 85'inin borç faizi ödemelerini gittiğini biliyoruz.''

Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'nde yaptığı çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.

''DSİ Genel Müdürlüğü görevine geldiğimde baktım ki, bizden önceki hükümet bin 600 ihale yapmış, bu ihalelerin bedeli ne kadar biliyor musunuz- 82 katrilyon lira. Ödenek ne kadar- 2 katrilyon lira. Bu ihalelerin bitiş süresi ise 41 yıl. 'Böyle saçma bir şey olabilir mi' dedim'' ifadelerini kullanan Eroğlu, şunları anlattı:

''Nasıl ki İSKİ'de yolsuzluğa son verip bütün hortumcuların hortumunu kestik, burada da bütün tesisleri gezdim, hortumları kestim. Gereksiz ve fazla yapılan ödemeleri kapsayan 3.2 katrilyon lira parayı geri aldım. Biz gelmesiydik bu para gitmişti. Biz bu paraları Allah'a şükür vatandaşlarımıza hizmet olarak sunduk.''

-''Büyüme oranları ilgi odağı''-

Eroğlu, hükümetin çalıştığını, büyüme oranlarının dünyanın ilgi odağı haline geldiğini anlatarak, devletin borçlanma faiz oranlarının yüzde 63'ten yüzde 8'e düştüğünü ve enflasyonun yüzde 33'lerden tek rakamlı hanelere gerilediğini bildirdi.

''Muhalefet bu yaptıklarımızı hayal dahi edemez durumda'' diyen Eroğlu, şunları aktardı:

''Bizden önce IMF vardı. IMF heyeti geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanırdı. Şartlarını dikte edip giderdi. O zamanki hükümet tam 23,5 milyar dolar borç bırakıp gitmişti. IMF heyeti bize de aynı şeyi yapmak istedi ama biz 'büyük bir milletiz' dedik ve fırsat vermedik, dik durduk. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümetiz. Ben İSKİ'ye 06.30'da gider kapımı açardım. Bir gün işe giderken yolumun üzerinde SSK hastanesindeki 1,5-2 kilometrelik kuyruk dikkatimi çekti. 'Bu nedir' diye sordum, dediler ki 'bu muayene olmak için sıra fişi almaya girenlerin kuyruğudur'. Bugün bu kuyruklar tarihe karıştı. İsteyen isteği hastaneye gidip tedavi olabiliyor.''

10 yıl önce satılan ilacın bedelinin bugüne göre çok pahallı olduğunu bildiren Bakan Eroğlu, ''Bugün ilaç çok ucuzlamış durumda. Geçenlerde Afyon'da bir eczanenin açılışını yapmam istendi. Ben de ricalarını kıramadım. Orada çok satılan bir antibiyotik ilaç gözüme ilişti. Bu ilacın 2002 yılındaki fiyatını sordum, arkadaş '48 lira' dedi, peki AK Parti iktidarı olmasaydı bugün bu ilaç ne kadar olurdu- Eczacı enflasyon üzerinden hesapladı ve '270 lira olurdu' dedi.

Şu anki fiyatı ne kadar biliyor musunuz- 8 lira. Peki bu para kimden çıkıyordu, sizlerden çıkıyordu. Bu ülkede bizden önce 50 milyar dolar hortumlandı, bu para kimden çıktı, bu millettin cebinden çıktı'' diye konuştu.

-''Gaziantep için 2012-2013'ü yatırım yılı ilan ettik''-

9 yılda bin 128 tesisi hizmete açtıklarını dile getiren Eroğlu, yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

''206 adet baraj... 11 milyon hektar alanı suladık. İstanbul gibi suyu olmayan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illerin içme suyunu karşıladık. Bizim hükümetimiz döneminde para hışş . Bu parayla aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz son 9 yılda Gaziantep'e yaklaşık 4 milyar TL yatırım yapmışız. Bu yeterli mi- Tabii ki değil, daha fazlasını yapacağız. Bu sene sonuna kadar yeni yapacağımız yatırımlarla bu miktarı 5 milyar TL'ye çıkarmayı hedefledik. Gaziantep için 2012-2013'ü yatırım yılı ilan ettik.''

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Bakan Eroğlu'na sedeften yapılma tablo hediye etti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere de bir bakır ibrik verdi.

Bakanlar Şahin ve Eroğlu, ziyaretin ardından Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşümün yapıldığı Düztepe Mahallesi Özdemirbey Caddesi'ndeki yıkım çalışmalarını gördü.

Bakanlar, daha sonra Oğuzeli ilçesinde yapımı devam eden belediye hizmet binasını inceledi. Bakan Eroğlu, ilçeden geçen Sacır Deresi'nin ıslahı konusunda yetkililere talimat verdi.

Bakanlar Şahin ve Eroğlu, programlarının ardından Gaziantep'ten ayrıldı.

Bu arada Bakanlar Şahin ve Eroğlu'nun programında yer alan Gaziantep Valiliği ziyareti gerçekleştirilmedi.

Muhabir: Hasan Özkal / Sevil Çelik

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA