Böbrek Hastası, Yeşil Kartlıların Da Özel Hastanelerden Faydalanmasını İstedi

Kayseri’de 14 yıldır diyalize bağlı bir yaşam sürdüren Mikail Demir (32), annesinden alacağı böbrek nakliyle hayata tekrar tutunacağı günün hayalini kuruyor.

Böbrek Hastası, Yeşil Kartlıların Da Özel Hastanelerden Faydalanmasını İstedi
Özel bir hastanede nakil olmaya hazırlandığını belirten Demir, yeşil kartlı olduğu için ameliyatın yapılamadığını söyledi.

Demir, Sağlık Bakanlığı’ndan, yeşil kartlıların da özel hastanelerden faydalanabilmelerinin önünün açılmasını talep etti. Kayseri Organ Nakli ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Ramazan Çevik, dernek üyesi ve böbrek hastası Mikail Demir ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Kayseri’de yaklaşık bin böbrek hastası olduğunu belirten Çevik, herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti. Din adamlarının, organ bağışının caiz olduğu yönünde fetvaları olduğunu belirten Çevik, diyaliz hastalarının tek umudunun organ bağışı olduğunu vurguladı. Çevik, “Bağışlanan her organ yeşeren bir fidandır. Mikail Demir’in annesi böbreğini vermeye hazır. Naklin olabilmesi için sigorta şartı aranıyor. Değerli iş adamlarımızın bu kişiyi sigortalı göstermelerini istiyorum.” dedi.

Annesinin dokularının kendisiyle uyumlu ve böbrek vermeye hazır olduğunu belirten Mikail Demir de 14 yıldır haftanın 3 günü diyalize girdiğini söyledi.

Çalışmak istediğini ancak hastalığından dolayı çalışamadığını ifade eden Demir, “Bugüne kadar kamu hastanelerinde naklin yapılamayacağı söylendi. Özel bir hastane annemden alınacak böbreğin nakil yapılabileceğini söyledi.

Ancak yeşil kartlı olduğu için ortaya çıkacak faturanın altından kalkamıyorum. Sağlık Bakanlığı’nın yeşil kartlıların da özel hastanelerde nakil olabilmelerinin önünü açmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Günlük yaşantısının normal insanlar gibi olmadığını vurgulayan Mikail Demir, organ bağışı sayısının artması temennisinde bulundu.