Bbp Genel Başkanı Destici'den 28 Şubat Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''28 Şubat ile ilgili ilk gözaltılar olduğunda ben bunların 2. 3. 4. ve 6. dalgalarının geleceğini söylemiştim. Bunun sadece askerlerle sınırlı kalmaması, medya, siyaset ve iş dünyası ayağının da mutlaka ortaya konulması gerekir'' dedi.

Destici, Belediye Meclis Üyesi Osman Yolcu'nun kardeşi Veysel Yolcu'nun cenaze törenine katılmak üzere geldiği Çubuk'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Destici, bir gazetecinin 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorusu üzerine, kendisinin en baştan bu yana 28 Şubat, 12 Eylül, 27 Mayıs ile 27 Nisan muhtırasının da soruşturulmasını istediğini, referandum ve 28 Şubat sürecinde BBP olarak duruşlarının ve isteklerinin net olduğunu söyledi.

Destici, milli iradeyi yok etmeye çalışanların, milli iradenin seçtiklerini görevden uzaklaştıranların hatta idam edenlerin, binlerce gencin geleceğini heba edenlerin mutlaka soruşturulmasını ve bunların hesabının sorulmasını istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''28 Şubat ile ilgili ilk gözaltılar olduğunda ben bunların 2. 3. 4. ve 6. dalgalarının geleceğini söylemiştim. Bunun sadece askerlerle sınırlı kalmaması, medya, siyaset ve iş dünyası ayağının da mutlaka ortaya konulması gerekir. Bunların tüm detaylarıyla soruşturularak hukukun, yargının önüne çıkarılması gerekir ki bir daha hiç kimse ne 28 Şubat'a ne 27 Nisan'a ne 12 Eylül gibi bir darbeye teşebbüs etmesin. Halk kimi seçiyorsa kimi oyu ile iktidara getiriyorsa herkesin ona tabi olması lazım.''

Hükümetlerin yanlış yapabileceğini, diye darbe yapılamayacağını belirten Destici, iktidarı milletin seçeceğini ve yanlış yapanları da milletin götüreceğini vurguladı.

Destici, daha sonra Çubuk Merkez Camii'nde Veysel Yolcu'nun cenaze törenine katıldı.

Veysel Yolcu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Çubuk Paşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: AA