'Tekrar Çal-sam' İsimli Tiyatro Oyunu Ankara Sahnesinde

Üniversiteli gençlerin oluşturduğu 'Başkent Gösteri Sanatları Topluluğu' tarafından Ankamall AVM'nin katkılarıyla hazırlanan "Tekrar Çal-Sam" adlı tiyatro oyunu Ankara'da sahnelendi.

Emniyet Teşkilatı bünyesinde polis memuru olan ve Türkiye Radyosu'nda spiker olarak görev yapan Umut Sarıaslan tarafından projelendiren ve 'üniversite gençleri ile polis arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve ailelerinden uzakta eğitim gören gençlerin suça karışmayı önlemeyi' hedefleyen çalışma kapsamında bir araya gelen üniversite öğrencilerinden oluşan "Başkent Gösteri Sanatları Topluluğu" tarafından hazırlanan oyun, Ankamall AVM Sanatolia Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. Woody Allen'ın yazmış olduğu veBazablanka filminden esinlenerek senaryolaştıran ve Ankamall AVM'nin katkılarıyla hazırlanan "Tekrar Çal-Sam" isimli komedi dalındaki oyun, beğeni ile izlendi. Oyun öncesi konuşan "Tekrar Çal-Sam"ın yönetmeni, amaçlarının üniversite gençleri ile polis arasındaki ilişkiyi farklı bir zeminde geliştirmek olduğunu belirtirken, "Tiyatro aracılığıyla gençlerle iletişim kurmaya çalıştık ve böylesi bir ekip çıktı ortaya. Adına da 'Başkent Gösteri Sanatları Topluluğu' dedik" diye konuştu.

"Bu oyunla biz gençlere sanat aracılığıyla bir kapı aralamış oluyoruz" diyen oyunun yönetmeni şunları kaydetti: "Buradan elde ettikleri kazançla üniversite harçlıklarını çıkartıyorlar ve eğitim aşamalarında bir anlamda destek olmuş oluyor. Dolayısıyla üniversite yıllarında yüksek risk grupları altında olun bu gençler farklı gruplara ya da farklı olaylara kayabilecekken sanat aracılığıyla daha doğru, daha güzel işlerde görev alıyorlar. "
Kaynak: İHA