Hünkar Mahfilinde Tezhip Sergisi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eşi Gül Mutlu'nun da kursiyerleri arasında olduğu Bad-ı Selatin isimli sergiyi açtı.

Eminönü Camii Hünkar Mahfili’nde açılan sergiye eşi Gül Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, kursiyerler ve protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek sergiyi gezdi. Tezhip eserlerinden oluşan sergide eşinin de bir çalışması bulanan Mutlu, kürsüde de hanımların yaptığı işlerin kıymeti bulunduğunu ve özellikli bir serginin böyle bir tarihi mekanda yapılmasının da göğsünü kabarttığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise, serginin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sergide eseri bulunan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışı Topbaş, eşi Gül Mutlu ve kursiyerlerle birlikte yapan Hüseyin Avni Mutlu, eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Sergide, uzun araştırmalar sonucunda yapılan Osmanlı padişahlarına ait tezyinatlar başta olmak üzere toplam 56 eser yer alıyor.
36 Osmanlı padişahı, İSMEK kursiyerlerinin tezhip çalışmalarında sanatla buluştu. İSMEK Tezhip Usta Öğreticisi Hacer Sönmez ve kursiyerlerinin hazırladığı sergide, her bir Osmanlı padişahı için hilye formatında hazırlanan tezyinatlar yer alıyor .