Bakan Eroğlu Bilecik'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "CHP, eski parti anlayışını tamamen terk etti ve bazı zihniyetler tarafından işgal edildi. Dolayısıyla istifalar gayet normal. Daha çok istifa olacak, ona ben inanıyorum" dedi.

Bakan Eroğlu Bilecik'te
AK Parti İl Kongresine katılmak üzere Bilecik'e gelen Bakan Eroğlu, kongrenin ardından 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde Bilecik Anadolu Lisesi bahçesine fidan dikti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, CHP'deki istifaların sorulması üzerine, "CHP, eski parti anlayışını tamamen terk etti ve bazı zihniyetler tarafından işgal edildi. İşgal edilmiş bir parti, dolayısıyla istifalar gayet normal. Daha çok istifa olacak, ona ben inanıyorum. Atatürk zamanında kurulan eski CHPdeğil, tamamen misyonundan ayrılmış, bambaşka bir grubun partisi haline geldi. Bu da hakkaten üzücü bir durum" diye konuştu.

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin'in Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le birlikte parti kuracakları söylentilerinin sorulması üzerine Bakan Eroğlu, "Sarıgül'ün eskiden beri böyle bir düşüncesi vardı, olabilir. Onlara sormak lazım. Biz başkalarının işlerine karışmıyoruz. Biz gümbür gümbür yolumuza devam ediyor, yola devam diyoruz. Şu anda Türkiyede her 2 kişiden birisi AK Parti'li. Biz de oy oranımızı artıracağız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 2008 yılında başlayan ağaçlandırma seferberliğinin devam ettiğini belirterek, "Çin ve Hindistan'dan sonra en çok ağaçlandırma yapan ülkeyiz. 2 milyon 400 bin hektar alan bu yıl sonuna kadar ağaçlandırılacak" dedi.

Eroğlu, programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirip fidan dikti ve gazetecilere kendi elleriyle pilav ikram etti .
Kaynak: İHA