Gül, İso'nun 60. Yıl Kutlamasına Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şu bir gerçek ki, eğer sizler iyi olursanız Türkiye de iyi olur, Türk ekonomisi de iyi olur.

Sizler eğer kendinizi kötü hissederseniz Türk ekonomisi de kendisini kötü hisseder. Bu kadar Türkiye'nin iyiliğine veyahutta iyi olmamasına etki edecek büyüklüktesiniz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60. Kuruluş Yılı Kutlama Yemeğine katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Gül, Türk sanayisinin mensuplarıyla birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek sözlerine başladı.

Gül, ''Şu bir gerçek ki eğer sizler iyi olursanız Türkiye de iyi olur, Türk ekonomisi de iyi olur. Sizler eğer kendinizi kötü hissederseniz Türk ekonomisi de kendisini kötü hisseder. Bu kadar Türkiye'nin iyiliğine veyahutta iyi olmamasına etki edecek büyüklüktesiniz. O bakımdan sizlerin başarısını daima sürekli görmek isteriz Türkiye'nin güçlü olması için. Çok şükür bugün iyi yıllarımızı yaşıyoruz'' diye konuştu.

Gül, ''Her şey sizin elinizde de değildir. Siz çok başarılı olabilirsiniz, işinizi de çok iyi takip ediyor olabilirsiniz, işten de çok iyi anlıyor olabilirsiniz ama eğer genel ekonomi, Türkiye ekonomisi, makro ekonomi iyi değilse, yani halı iyi değilse, halının üstünde sizin istediğiniz kadar kabiliyetiniz olsun başarılı olmanız mümkün değil. Bunlar doğrusu sizin elinizde olmayan ama Türk ekonomisinin takip ettiği politikaların neticeleri olarak ortaya çıkan acı gerçeklerdir. O dönemlerde tabi en çok sıkıntıları sizler çektiniz'' şeklinde konuştu.

.

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ama bugün de tesadüfi olarak iyi değiliz. İyi olmak için çok köklü reformlar yapıldı bu ülkede. Siyasi, hukuki reformlar bir yana esas ekonomik reformlar çok yapıldı. Mali disipline uyuldu, uzun çabalardan sonra kontrol dışı olan makro ekonomik dengeler kontrol altına alındı ve pozitif istikamette neticeler vermeye başladı.

Bu bugün hepimizi çok güçlü hissettirmekte, hepimizi güvende hissettirmekte. Kesinlikle bu politikalara güçlü bir şekilde devam etmemiz gerekir ki sizler kendinizi gösterebilesiniz. Sizler başarılarınıza başarılar ekleyebilesiniz ve sizler çalışmanın karşılığını da alabilesiniz. O bakımdan zafiyet göstermeden Türkiye'nin takip ettiği bu politikalara devam etmesi gerekir. Burada şunu da hatırlatmak isterim ki Türkiye şimdiye kadar reaktif politikalar üretirdi, kriz çıkardı krize karşı tedbir alırdık, nasıl olur da tekrar işleri yoluna koyacağız diye. İlk defa Türkiye proaktif politikalar takip ediyor. Kriz çıkmadan olaylar olmadan tedbirini alıyor ve açıklıyor ve bütün dünyaya 'bak' diyor, 'ben önümüzdeki yıllarda şöyle bir politika uygulayacağım'... Herkes bakıyor ve ona göre Türkiye'ye güveniyor, Türkiye'nin geleceğini görüyor, gayet şeffaf bir ortam içerisinde ve buna göre tabi ki Türkiye'ye güven artınca işlerimiz de daha kolay oluyor. Bununla tahmin edeceksiniz ki orta vadeli programları açıkladığımızı söylemek istiyorum. "
Kaynak: İHA