MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke’den 27 Mayıs Açıklaması

MHP İl Başkanı Mete Eke, 27 Mayıs nedeniyle yaptığı açıklamasında, “27 Mayıs bizim için, kahramanca ve fedakarca vatan mücadelesi yapan ülkücü şehitlerimizi dualarla yad ettiğimiz tarihin adıdır” dedi.

“Bu tarih aynı zamanda, Gün Sazak Bey’in de hunharca katledilişinin yıl dönümüdür. Minnet, şükran ve dualarla yad ettiğimiz Gün Sazak Bey ve Ülkücü şehitlerimiz, hepimizin haklı gururu ve iftihar vesilesi olarak dünya durdukça kalplerimizde yaşayacaklardır” diyen Eke, açıklamasına şu şeklide devam etti:

“Türkiye’nin sistemli ve planlı saldırılar altında bulunduğu bir dönemde; yüzlerindeki aydınlık, inançlarındaki kararlılık ve hedeflerindeki büyüklükle şehitlik mertebesine ulaşan ülkü abideleri, hiçbir çıkar hesabına kapılmadan hayatlarının baharında Hakk’a yürümüşlerdir. Kahramanlarımızın muhteşem mücadeleleri her türlü değer ve kıymetin üzerindedir ve bizlerin yolunu sonuna kadar da aydınlatacaktır. Elbette dönemin tehditlerine takılmadan canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin, bizler için önemi dünyevi hiçbir kıymetle kıyas kabul etmez. Türk milletinin ve Ülkücü hareketin önemli ismi Gün Sazak Bey, 27 mayıs 1980 günü ailesiyle birlikte arabasından inerken alçakça bir pusuyla şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Devleti ve milleti için canını feda eden, Gün Sazak Bey’e düzenlenen bu hain suikast, üzerinden geçen 32 yıl rağmen aydınlatılamamıştır. Öncelikle onu anlamak ve ismini yaşatmak için; başarılı çalışmalarını bilmek, milli karakterinin farkında olmak ve dönemin şartlarını iyi anlamlandırmak gerekmektedir.”
Kaynak: İHA