Tiyatrocuların Özelleştirme Tepkisi
Van'daki tiyatro sanatçıları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Devlet tiyatrolarının özelleştirileceği’ yönündeki açıklamalarına düzenledikleri bir basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.

Eliş, Başbakan’ın 98 yıllık geçmişi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve 63 yıllık Devlet Tiyatrolarını hedef alan açıklamalarından, senfoni, koro ve dans toplulukları gibi sanat kurumlarının da aynı acı sonun beklediğini anlaşıldığını ileri sürdü. Eliş, “Bizce bir ülkede kültür ve sanata verilen değer, o ülkenin gelişmişlik düzeyi açısında önemli bir göstergedir. Tiyatroların özelleştirilmesi fikir ise tiyatro sanatının idam fermanıdır” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre ‘Karanlığa karşı özgür tiyatro’, ‘Tiyatrolar halkındır satılamaz’ şeklinde slogan atan kalabalık daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı .
