Mustapaşa 1. Resim Festivali Başladı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Mustafapaşa Belediyesi ile TİMYA Sanat Grubu tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Resim Festivali başladı.

Mustapaşa 1. Resim Festivali Başladı
Festivale Türkiye’nin değişik illerinden 15 sanatçı katılıyor. Mustafapaşa beldesinde 28 Mayıs tarihine kadar sürecek olan Resim Festivaline katılan 15 ressam, TİMYA Sanat Grubu Başkanı Zeynep Dalkılıç ile birlikte Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak’ı ziyaret etti. Bir hafta boyunca Mustafapaşa beldesinde kalarak beldenin tarihi ve turistik güzelliklerini resmedecek olan ressamları makamında kabul eden Levent Ak, ressamlara Kapadokya ve Mustafapaşa beldesi hakkında bilgiler verdi. Ressamlar daha sonra bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

TİMYA Sanat Grubu Başkanı Zeynep Dalkılıç, tarihte “Güneşin Şehri” olarak adlandırılan Mustafapaşa beldesinin turistik özelliklerinin yanı sıra sanat çalışmaları için de oldukça önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, sanatçılara verdiği destekten dolayı Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak’a teşekkür etti. Mustafapaşa beldesinin adeta bir açık hava müzesinin andırdığını kaydeden Dalkılıç, bir hafta boyunca burada kalacak olan sanatçıların, burada yapacağı eserlerin 28 Mayıs tarihinde düzenlenecek bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi

Kaynak: İHA