Küçük Kalemlerin Büyük Başarısı

Bitlis’in Ahlat ilçesi Ergezen ilköğretim Okulu’nda başlatılan Yazarlık Kursu'na katılan öğrenciler ilk eserlerini çıkarttılar.

Küçük Kalemlerin Büyük Başarısı
Yaklaşık 6 aydır ders çıkışları sürdürülen kursa devam eden 17 öğrenci, ilk eserlerini çıkartarak büyük bir başarı sağladı. Okulun Türkçe Öğretmeni Fuat Sarı ders çıkışlarında gönüllü olarak verdiği kursa gelen öğrencilere, şiir, roman, makale ve deneme gibi çeşitli dallarda eserlerin nasıl yazılabileceği hakkında bilgiler aktarıldı.

Öğrencilerin yazmak istedikleri konularda gelişmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Fuat Sarı “Ders çıkışlarında olan boş vaktimizi öğrencilerle birlikte değerlendirmeye karar verdik. Gönüllü olarak yazarlık kursuna gelen öğrencilere yazarlık hakkında bilgiler sunduk. Ekim aylarının sonunda başladığımız yazarlık kursunda öğrencilere türler ve nasıl yazılabilecekleri hakkında bilgi aktardık. Öğrencilerimizde olan yazarlık hevesi yaptığımız çalışmaları daha renkli hale getirdi. Yaklaşık olarak 6 ay gibi bir sürede yapmış olduğumuz çalışma sonucunda 17 öğrencimiz istedikleri türden kendi eserlerini yazabildiler. Bazı öğrencilerimiz 1 sayfa yazarken, bazı öğrencilerimiz 2-3 sayfaya kadar kendi istedikleri türden eserleri yazabilme başarısını gösterdiler. Bizim için yazılan sayfa sayısı hiç önemli değil. Önemli olan öğrencilerimizin vermiş olduğu emek ve çabadır. Umut ediyorum ki bu öğrencilerimiz ilerleyen zamanda çok daha iyi eserler yazabilmeyi de başarabileceklerdir. Ayrıca yazılan bu eserleri dergi haline getirerek güzel bir anı olarak saklayacağız. Dergimizin adı ise “Küçük Kalemler” olacak. İnanıyorum ki öğrenciler zamanla çok daha profesyonel eserler çıkaracaklardır. Zamanını ayırarak büyük bir sabır ve emekle çaba gösteren tüm öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi .
Kaynak: İHA