Erdoğan: Sevginin, Muhabbetin Dili Yükseldikçe Hainler Emellerine Ulaşamayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençleri terör örgütünün oyunlarına karşı uyararak, "Bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.Biz safları sık tutacağız. Sevginin muhabbetin dilini yükselttikçe onlar emellerine ulaşamayacaklar. Biz milli birlik ve kardeşlik projesini kararlılıkla yürüteceğiz. Terörün, kuklaların inadına biz kardeşliği, birliği, beraberliği büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’ndaki 2. Gençlik Şurası’nda gençlere seslendi. Konuşmasında bazı odakların millet ve milliyet kavramıyla oynamak istediğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, gençlere millet ve milliyet kavramının tanımını yaparak, öğütler verdi. Ecdadın dünyaya millet ve milliyetin ne olduğunu öğrettiğini belirten Erdoğan, “Milliyet, şehit dedelerden oluşan insanlar topluluğudur. Millet, Selahattin Eyyubi ile Fatih Sultan Mehmet’i aynı şuurla takip eden insanlar topluğudur. Millet İstiklal Marşı ile Yemen Türküsü’nü aynı hissiyatla dinleyen insanlar topluluğudur.” ifadelerini kullandı. Gençlere oynan oyunlardan bahseden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Tarih boyunca bu milletin arasına bu milletin evlatları arasına nasıl nifak sokmak istedilerse bugünde aynı şekilde nifak sokmaya çalışıyorlar. Tarih boyunca bu milletin evlatlarını nasıl birbirine düşürmek istedilerse bugün de aynı senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar. Aldatan olmayacaksınız ama en önemlisi de aldanan olmayacaksınız. Çelik gibi siniriniz, elmas gibi sabrınız olacak. Bu oyunlara alet edilemeyeceksiniz. Tahriklere uyup şiddeti bir çözüm yolu olarak tercih etmeyeceğiniz gibi tahriklere uyup nifak ve husumet girmesine de izin vermeyeceksiniz. İşte önceki gün Hatay’da 3 kahraman askerimizi şehit verdik. Önceki gün Hatay'da alçakça bir saldırıda şehit oldular. Perşembe günü Hakkari'de bir başka kahraman askerimizi şehit verdik. Şehitlerimizi bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

”'BİR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ TERÖRE PRİM VERMEYECEĞİZ'
Bu oyunları bozmak için yapılması gerekenleri anlatan Erdoğan, “Biz ne yapacağız. Bu ülkede Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Gürcüsü ile Abazası ile Romanı ile Boşnak'ı ile bir olacağız, beraber olacağız ama bu teröre prim vermeyeceğiz. Er ya da geç bu milletin gerçek evlatları bu millete ihanet eden bu şebekeleri bu ülkeden derbest edecektir, bunu böyle bilelim. Onun için hep şunu söyleyeceğiz. Nedir, ‘tek bayrak, tek millet’ diyeceğiz ve 780 bin km ile tek vatan diyeceğiz. Asla bu topraklar üzerinde operasyon yaptırtmayız. Tek devlet, devlet içinde devlet asla böyle bir şeye tahammülümüz olamaz. Yeter ki beraber olalım. Bir olalım hiç endişeniz olmasın. Gelecek Allah'ın izniyle bizimdir. Artık Türkiye gündemi belirlenen bir ülke değil, dünyada gündem belirleyen bir ülkedir. Bu alçaklardan, hainlerden bu toprakları kurtaracağız. Çünkü bu ülkede kandan, hem de bizzat benim Kürt kökenli kardeşimin kanlarından beslenen hainler var. Bunlar en önce benim Kürt kardeşimi hedef alıyorlar. Benim Kürt kökenli kardeşimin hayatını karartıyorlar, onların evlatlarını dağa alıyorlar sonra da onu ölmeye ve öldürmeye gönderiyorlar. Gençlerin kanını oluk oluk akıtan bu kan aşıklarından ben inanıyorum ki Kürt kökenli kardeşlerimizi de kurtaracağız. ” diye konuştu.

'BU KİRALIK KATİLLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
Bir gazetede geçen günlerde yayınlanan bir fotoğrafı hatırlatan Erdoğan, o fotoğrafta 19 kişinin olduğuna ve içlerinden sadece 1 kişinin hayatta olduğuna, 16 kişinin bir kısmının çatışmalarda bir kısmı ise örgüt içi infaz edildiğine dikkat çekti. “Uyuşturucu kaçırarak mı özgürlük mücadelesi veriyor?” diye soran Erdoğan, “Kendi mensuplarını dahi hunharca öldürerek mi, hatta ve hatta 5 kadın teröristi öldürerek mi özgürlük mücadelesi veriyor? Kendilerini Türkiye düşmanlarına kiralayarak mı özgürlük mücadelesi veriyor? Barışın kucaklaşmanın önünde durarak mı özgürlük mücadelesi veriyor. Bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz safları sık tutacağız. Sevginin muhabbetin dilini yükselttikçe onlar emellerine ulaşamayacaklar. Biz milli birlik ve kardeşlik projesini kararlılıkla yürüteceğiz. Terörün, kuklaların inadına biz kardeşliği, birliği, beraberliği büyütmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki sizler de ümitsiz olmayacaksınız. Azminizden asla vazgeçmeyeceksiniz. Demin söyledim sahipsiz memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu memleket batmayacaktır." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, gençlere seslendikten sonra, 62 tesisin teme atma törenini yaptı. Görüntülü olarak törenlere bağlanan Erdoğan, stadyumların, öğrenci yurtlarının ve çeşitli gençlik merkezlerinden oluşan projelerin 900 milyon dolar olduğunu söyledi.

Başbakan’a çeşitli hediyeler takdim edilirken, Erdoğan’da gençlere Mehmet Akif’in Safahat’ını hediye ederek, bir hocasının “Oğlum, bunu her zaman yastık altı kitabı yap.” diye öğüt verdiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen 2. Gençlik Şurası’nın kapanışının 19 Mayıs’a denk gelmiş olması dikkat çekerken, Türkiye’de 15 şehirde ve KKTC’de, Almanya’da olmak üzere 18 farklı noktada yapılan gençlik şuralarının sonuç bildirgesinin özetini de Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı yaptı.