Obama Beyaz Saray'da Hollande İle Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, G-8 zirvesinde Avrupa'daki borç krizine ve büyümeye odaklanması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü. G-8 ekonomi zirvesi çerçevesinde ABD'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande bugünkü temasları çerçevesinde ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. İkilin görüşmesinde Euro bölgesindeki mali kriz ve ekonomik büyüme ele alındı. Görüşmenin ardından Hollande ile birlikte ortak açıklamada bulunan Obama, G-8 zirvesinde Avrupa'daki borç krizine ve büyümeye odaklanması gerektiğini belirtti.

Oval Ofis'teHollande'ı ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren Obama, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak, "Olağanüstü bir seçim izledim kendisine en içten ve samimi tebriklerimi sunacağımdan emin olabilirsiniz" dedi.

Fransa ve ABD'nin ittifak iki devlet olduğunu ve bunun çok kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Obama " Fransa benim için, Amerikan halkı değerindedir" dedi.

Görüşmesinde Euro Bölgesi'ndeki krizin dünya ekonomisinde son derece önemli olduğu konusunda fikir birliğine vardıklarını söyleyen Obama, " G-8'de Euro bölgesindeki krizi hafifletmek için bütçe kesintileri ile birlikte büyümeyi teşvik etmenin yollarının ele alınması gerekmektedir" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Obama'nın ekonomi ve büyümeyi iyileştirme hakkında görüşlerine değer verdiğini belirtti.

Ayrıca Yunanistan hakkında da görüş bildirdiklerini belirten Hollande, Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalması konusunda aynı görüşte olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA