Ünye'de Sgk Haftası Etkinlikleri

Ünye'de ilköğretim çağındaki çocuklara Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK'nın önemini anlatan CD ve kitapçık dağıtıldı.

Ünye SGK Merkez Müdürü Mehmet Yaşar Güney, il genelinde ilköğretim çağındaki çocuklara kitapçık ve CD dağıtımının yapıldığını söyledi.

Çocuklara sosyal güvenliğin öneminin anlatıldığını belirten Güney, şunları kaydetti:

''Türkiye'de ekonomide kayıt dışılık yüzde 42'lerde. Kayıt dışı istihdamın olduğunu düşündüğümüzde SGK ciddi uğraşlar veriyor. Alo 170 ihbar şikayet bilgilendirme hattı kuruldu, denetimler yapılıyor. Gönül ister ki hiç kayıt dışı olmasın ama en azından yüzde 5'lere çekilebilmeli. Bununla ilgili denetimler yapılırken aynı zamanda işçi ve işveren sendikalarıyla ve muhasebeciler odasıyla görüşerek kayıt dışılığın nasıl azaltılabileceği değerlendirilmeli. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Okulu bitirdiklerinde iş hayatına atılacaklar, atıldıklarında kayıt dışı istihdam alanında bulunmasınlar istiyoruz. Sosyal güvenliğin ne demek olduğunu ilkokul çağlarında öğrensinler istiyoruz. Öğrendiklerini anne ve babaları kayıt dışı çalıştığında, ailelerini ikna edeceklerini düşünerek SGK böyle bir yönteme başvurdu.' '
Kaynak: AA