Güney Koreliler, Türkiye'ye Minnettarlıklarını Tatile Gelerek Gösteriyor

Güney Kore Seul-Türk Dostluk Grubu Başkanı Nam Chul, Kore halkı olarak Türkiye'ye karşı her daim minnettar olduklarını söyledi.

Güney Koreliler, Türkiye'ye Minnettarlıklarını Tatile Gelerek Gösteriyor
62 yıl önce Türkiye'nin, Kore halkının zor gününde Barış Gücü'ne asker göndererek destek olduğunu belirten Nam Chul, 54 milyon nüfusa sahip Kore'nin her bir ferdinin Türk insanına karşı vefa borcu olduğunu söyledi.

Geçen yıl, Türkiye-Güney Kore dostluk ve kardeşliğini pekiştirmek için Türkiye'ye tatil için 11 bin 700 öğrenci, öğretmen ve akademisyen gönderdiklerini belirten Chul, 2012'de bu rakamı 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrenci, öğretmen ve akademisyenler dışında geçen yıl 42 bin Korelinin Anadolu'da 10 günlüğüne kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıktığını belirten Chul, turun İstanbul'dan başlayıp Antalya Side Antik Kent'te Sona erdiğini söyledi.

Chul, "Zor günümüzde Türk halkı yanımızda oldu. İşgal altındaki ülkemize asker gönderdi. Ülkemizin bağımsızlığı için 462 Türk askeri şehit oldu. Biz bunu nasıl unutabiliriz. Asla unutmayacağız. Kore halkının tatil yapmadaki tercihinde yüzde 98 ile Türkiye birinci. Arkeoloji turu kapsamında İstanbul, Ankara, Konya, Aksaray, Denizli, Burdur, Nevşehir, Kapadokya bölgesi, Adıyaman Nemrut, Ağrı, Şanlıurfa ve Antalya'yı geziyor. Korelilerin büyük çoğunluğu deniz, kum ve güneş turizmini fazla tercih etmiyor. Kültür, tarih ve arkeoloji turizmi önplanda." diye konuştu.

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan Güney Koreli öğrenciler, bir yıl içinde ikinci kez Anadolu turuna çıktı. Güney Kore Siji Lisesi'nde okuyan 50 öğrenci, 12 günlük Anadolu turu içinde 6 ili gezecek.SSR Tour Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi Son Myung Hee, Güney Korelilerin Türklerle dostluklarını belirtmede 'kan kardeşi' ifadesini kullandıklarını söyledi.

Son Myung Hee, geçen yıl 4 bin Koreli öğrenciyi Türkiye'de Anadolu turuna çıkardıklarını belirtti.

Hee, bu sene bu rakamı 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'de arkeoloji ve tarih turuna çıkan öğrencilerin gezi masraflarının yüzde 40'ını Kore Milli Eğitim Bakanlığı'nın karşıladığınıı belirten Hee, öğrencilerden Anadolu turlarına karşı her geçen gün yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Hee, "Kore halkı Türkiye'ye karşı özel ilgi besliyor. Bu sevgi, tatil yapmada Türkiye'yi birinci sıraya yerleştiriyor. Kore halkının tatil tercihi ile Türkiye'nin kültür, tarih ve arkeolojik zenginliği birbiri ile örtüşüyor." dedi.

Kore kültür ve arkeoloji turizmi uzmanı Jeon Ghangir ise Kore halkının yüzde 98'inin deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra sadece kültür, tarih ve arkeoloji turizmini tercih ettiğini söyledi.

Türkiye'de yılın 12 ayı Koreli turistleri arkeoloji turuna çıkardıklarını belirten Ghangir, 10 günlük turların İstanbul'dan başlayıp Antalya'da Son bulduğunu söyledi.

Anadolu’nun kültür, tarih ve arkeolojik zenginliğinin Korelileri mest ettiğini belirten Ghangir, gençlerin ise tur Sonrası Fethiye Ölüdeniz'de yamaç paraşütü uçuşu yapmayı tercih ettiğini kaydetti.

Assorti Turizm Seyahat Acentesi Erol Köseoğlu da Güney Kore halkının, Anadolu turu ve arkeoloji turizminde yılın 12 ayında ilgilerinin iyi durumda olduğunu söyledi.