Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Karanlık Olaylar Aydınlatılmadan Türkiye'de Halka Huzur Yüzü Yok

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de demokrasinin önünün açılabilmesi için yaşanan bütün karanlık meselelerin aydınlanması gerektiğini belirterek, "Yazıcıoğlu suikastı bunlardan birisidir, Sivas olaylarının karanlığı bunlardan birisidir, İstanbul'daki Gazi olayları, Uludere'de halkın üzerine bomba atılması, Başbağlar karanlık olaylardır. Bunlar aydınlanmadan Türkiye'de halka huzur yüzü yoktur.” dedi.

Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Karanlık Olaylar Aydınlatılmadan Türkiye'de Halka Huzur Yüzü Yok
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti. Başkan Doğan Ürgüp, kapıda karşıladığı HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a, makamında şehrin tarihi dokusuyla ilgili bilgi verdi.

"SİVAS'A GELDİĞİMDE İÇİM FERAHLIYOR"
"Şehrin halkında, tavırlarında, davranışlarında Osmanlılığı ve Selçukluluğu görüyoruz." diyen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, “Ben çok dolaşan birisi olduğum için bazı şehirlerimize girdiğimde içim ferahlıyor. Sivas da öyle şehirlerimizden biri. Size de bu önemli merkeze hizmet etmek nasip oldu. Bütün çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah söylediğiniz şekilde bütün dönüşümleri yaparak Sivas'ın bol yeşil alanla daha güzel bir şehir hüviyetine bürünmesi nasip olur.” dedi.

"YAZICIOĞLU SUİKASTI ARKASINDAKİ GERÇEKLER ARAŞTIRILMALI"
Sivas'a her geldiğinde Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu andığını ifaden eden Kurtulmuş, “Geçtiğimiz günlerde ölüm yıl dönümünü yad ettik. O da Sivas'ın sevdiği, Sivaslıların hizmetinden memnun kaldığı ve bütün Türkiye'nin de sevdiği ve hakkını helal ettiği bir kardeşimizdi. İsmi de Sivas'la bütünleşmiş birisi. Gönül arzu ediyor ki Yazıcıoğlu'nun kazası ya da bize göre suikastinin arkasındaki bütün gerçekler araştırılsın. Bu çalışma Muhsin Yazıcıoğlu'nu geri getirmeyecek ama sonuçta suikastteki gerçekler bütünüyle aydınlatılırsa bir döneme ilişkin kirli, pasaklı, pis işlerden birisi aydınlanmış olur ve bu memleket evlatlarına karşı gelecekte yapılacak hain işler, suikastlar, tertipler yapılamamış olur. Birçok mesafe alındı. Gülefer Hanım, büyük bir cesaretle meselenin üzerine gitti. Belki Gülefer Yazıcıoğlu ve arkadaşları olmasaydı bu kadar mesafe de alınmayacaktı.“ şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KARANLIK OLAYLAR AYRINLATILMALI"
Devletin üzerine düşenin, en azından bir kısmı aydınlanmış olan bu meselenin arkasındaki bütün gerçeği ortaya koymak olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “Çok önemli bir günde bunu söylüyorum, şu anda İstanbul'da 12 Eylül mahkemesi devam ediyor. Bir taraftan 12 Eylül ile bir taraftan 28 Şubat'la hesaplaşacağız ama Türkiye'de demokrasinin önünün açılabilmesi için yaşanan bütün karanlık meselelerin noktalanarak aydınlanması lazım. Yazıcıoğlu suikastı bunlardan birisidir, Sivas olaylarının karanlığı bunlardan birisidir, İstanbul'daki Gazi olayları, Uludere'de halkın üzerine bomba atılması, Başbağlar karanlık olaylardır. Bunlar aydınlanmadan Türkiye'de halka huzur yüzü yoktur. Bu vesileyle Sivas'tan bunu hatırlatmayı vatanseverlik vazifesi olarak görüyorum. Türkiye, bu karanlık işlerin hepsini aydınlatacak, hakikat ortaya çıkacak ve Türkiye ileri demokrasinin adımlarını atacak, siyasi partiler yasasıyla seçim yasasıyla güçlü bir demokrasiye sahip olacak ki sonunda sadece ve sadece milletin dediği olsun.” ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a, belediye yayınları ile İrade-i Milliye adlı kitabı takdim etti .