Kurumahmutoğlu’nun Ailesi 12 Eylül Davası'na Müdahil Oldu

12 Eylül 1980 ihtilalini gerçekleştiren darbecilerin yargılanmasına yönelik açılan davaya, tutuklanarak cezaevine konulan, çeşitli işkenceler gördükten sonra namaz kılarken başına dipçik vurularak öldürülen Hüseyin Kurumahmutoğlu’nun ailesi de müdahil oldu.

Kurumahmutoğlu ailesinin avukatı Mustafa Remzi Toprak, görülmeye başlanan davada müvekkilinin hakkını soruna kadar arayacaklarını söyledi.

12 Eylül referandumunun kabul edilmesiyle yargı yolu açılan darbeciler sanık sandalyesine oturuyor. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan 2012/3 dosya numaralı davaya rekor müdahil başvurusu yapıldı. Dava için bin başvuru alan mahkeme heyeti, herkesi müdahil edemeyeceklerini belirterek kura çektirdi. Çekilen kura neticesinde 40 başvuru kabul edildi.Kabul edilen başvurulardan birisi de 12 Eylül referandumu öncesinde partisinin gurup toplantısında Başbakan Erdoğan’ı ağlatan Hüseyin Kurumahmutoğlu’nun ailesi oldu. Hüseyin Kurumahmutoğlu, 14 Temmuz 1987’de Mamak Cezaevi’nde namaz kılarken dipçik darbesiyle öldürülmüştü. Kurumahmutoğlu ailesinin avukatı Mustafa Remzi Toprak, kurada başvurularının kabul edilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, darbecilerin cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Öldürülen Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun ağabeyi Ali Kurumahmutoğlu, daha önce de 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için "Anayasal düzeni silah zoruyla darbe yaparak ortadan kaldırmak" suçundan dönemin Genelkurmay Başkanı ve sonrasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve arkadaşları Tahsin Şahinkaya, Sedat Celasun, Nejat Tümer ve Nurettin Ersin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu .