Büyükşehir Belediyesi Gençleri Sokaklardan Kurtarmaya Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan gençleri topluma kazandırmak için rehabilitasyon hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 300 gencin rehabilitasyon merkezlerinde tedavi hizmetinden ve diğer aktivitelerden yararlandığını belirtti.

Gençleri sokaklardan kurtarmak ve onları topluma yeniden kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Muhtar Akyol, şunları kaydetti:

''Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet vermekte olan sokak çocukları merkezimizin birçok aktivitelerle beraberinde 23 Nisan etkinliklerini kutladık. Uzun süreden beri hizmet vermekte olan bu merkezimizde yaklaşık 300 çocuğa rehabilitasyon hizmeti verildi.

Çocuklara sadece rehabilitasyon hizmeti verilmiyor. Bunun dışında çocukların mesleğe yönlendirilmesi ve işe yönlendirilmesi de sağlanmış oluyor.

Devamında çocukların ve ailelerinin takibi aynı merkezden sürdürülüyor. Rehabilitasyon sürecinde çocuklarımıza el becerilerini ve sanat yeteneklerini ortaya çıkartmak için birçok faaliyetlerde düzenlemekteyiz. Yapılan bu faaliyetlerimizin içinde çocuklarımıza resim yaptırmak, el işi, takı tasarımı, cam, mozaik, boyama gibi buna benzer bir sürü faaliyetler yapılmaktadır. Yapılan faaliyetler sonucunda çocukların el becerileri ve yetenekleri ortaya çıkmış oluyor.' '
Kaynak: AA