Şengül: Aliağa'daki Demir Çelik Fabrikaları Kendilerine Çekidüzen Versin

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi Aydın Şengül, sanayi kuruluşlarının ekonomiye ve istihdama katkısının yadsınamayacağını ancak ekonomiye fayda sağlıyor diye çevre yönetmeliklerine aykırı faaliyet göstermelerinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.

Özellikle Aliağa’da bulunan demir çelik fabrikalarının vahşice üretim yaptıklarını söyleyerek, “Aliağa’da bulunan demir çelik fabrikalarının, göstermelik çevre duyarlılığından vazgeçip kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir.” diye konuştu.

TBMM Çevre Komisyonu'nun İzmir’e yaptığı gezi çalışmalarının bir rapor halinde Meclis'e sunulacağını aktaran Aydın Şengül, özellikle İzmir’in çevre problemlerine önemli çözümler getirileceğine dikkat çekti. Gezinin İzmir için son derece faydalı geçtiğini vurgulayan Şengül, “Aliağa’da bulunan demir çelik fabrikalarının çevreye çok büyük zararları var. Üretim burada vahşice yapılmakta. Bacalardan zaman zaman zehir çıktığı oluyor. Çevre kriterlerine uygun şekilde davranmaları gerekir.” dedi.

'BÖLGEDEKİ HASSASİYET, DOĞADAN YANA KULLANILACAK”

Sanayicilere her türlü kolaylığı gösterdiklerini ve üretim yaparak ekonomiye girdi sağlayan, istihdamı besleyen fabrikaların çeşitli yollarla desteklendiğini hatırlatan Şengül, “Yasama faaliyetlerinin hükümet nezdinde uygulanması ve bölgedeki hassasiyetin, çevre bilincinin oluşturulması bazında neler yapılabileceğini araştırdık. İzmir, büyüme hızında Türkiye'nin üstünde bir gelişme gösteriyor. Bu gelişmeyi gösterirken çevre ile ilgili iyileştirmeler neler, 2008 yılında yine Çevre Komisyonumuz'un hazırlığı rapordan sonra geçen dört yıllık süredeki çevre koruma yatırımları nedir, yerinde inceledik. Biz görevimizi yapıyoruz ve üretim yapan, ekonomiye girdi sağlayan firmalara desteğimizi sunuyoruz ancak onlar da görevlerini hakkıyla yerine getirmek durumundalar. Bunların başında çevreye duyarlılık, doğanın dengesini bozmama, uluslararası sözleşmelerle belirlenmiş çevre yönetmeliklerine uygun faaliyet gösterme yer almaktadır. Herkes işini doğru düzgün yapmalı, daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya için üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bizler TBMM Çevre Komisyonu olarak bu konunun takipçisi olacağız.” dedi.