Nusaybin'de Öğrenciler Arasında Şiir ve Müzik Yarışması

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde okullar arası şiir ve müzik yarışması düzenlendi.

Nusaybin'de Öğrenciler Arasında Şiir ve Müzik Yarışması
Nusaybin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen yarışmaya öğrenci ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Her grupta 6'şar okulun yarıştığı yarışma sonucunda şiir dalında Vilayetler Hizmet Birliği İlköğretim Okulu öğrencisi Asmin Kereçin birinci, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Zilan Özdemir ikinci, Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Şeyma Kızmaz üçüncü oldu. Müzik dalında ise Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Alp birinci, Zeynelabidin İlköğretim Okulu öğrencisi Berfin Çoban ikinci,Oğuzhan İlköğretim Okulu öğrencisi Sema Meşe üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Nusaybin Kaymakamı Murta Girgin, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Aytekin Çabuk, Emniyet Müdürü İsmet İlker Ayhan ve Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Akbaş tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreni sırasında konuşan Kaymakam Girgin, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı. Kaymakam Girgin; "Maalesef eğitim sistemimiz gereğince biraz da nüfus yapımızın sonucu olarak 20 milyondan fazla öğrencimiz mevcut. Sınavlara endeksli bir eğitim sistemimiz olması nedeniyle mecburen çocuklarımızın öğretmen, avukat, mühendis, doktor ve savcı olsun diye uğraşıyoruz. Tabi böyle bir eğitim sistemimiz olunca maalesef sosyal, kültüler ve sportif etkinlikler anlamında biraz eksik kalıyoruz. Sonyıllarda bu alanda çok ciddi çalışmalar var. Branş öğretmenlerimizin atanması okullarımızda resim, müzik, beden eğitimi, teknoloji tasarım öğretmenlerimizin artmasının sonucu olarak öğrencilerimize bu anlamda çok güzel eğitim verilmekte, bunun güzel sonucuna her geçen gün almaktayız. 20 milyondan fazla öğrencisi bulunan bir ülkede daha çok ressam, sporcu, sanatçı, müzisyen, tiyatrocu çıkmalı" dedi.

Kaymakam Girgin, program sonucunda öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmen ve idarecileri de kutlayarak teşekkür belgesi verdi .
Kaynak: İHA