AK Parti Erzurum İl Başkanı Kılıç Açıklama Yaptı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, ''İl kongremizi sayın Başbakanımızın isteği doğrultusunda 29 Haziran tarihinde yapacağız'' dedi.

Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı'nda dün düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs'ta yapmayı planladıkları il kongresini aynı tarihe denk gelen Trabzon'daki gençlik şöleni nedeniyle ertelediklerini söyledi.

Yaşanan bilgi kirliliği nedeniyle basın toplantısı yapmaya karar verdiklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

''İl kongremizi sayın Başbakanımızın isteği doğrultusunda 29 Haziran tarihinde yapacağız. Daha önce 13 Mayıs'ta yapacağımızı duyurduğumuz kongremizi, Trabzon'daki gençlik şöleni sebebiyle erteledik. 29 Haziran tarihini ise sayın Başbakanımız bizzat kendisi belirlemiştir. Bunun dışındaki ifadeler bilgi kirliliğidir.''

Kılıç, Erzurum İl Koordinatörü AK Parti 22 ve 23. dönem Afyon Milletvekili Ahmet Koca'nın koordinatörlük görevinden alındığı bilgisinin de gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ahmet Bey bir süre önce Erzurum'a gelerek, teşkilatımızla görüşmüş daha sonra da 'AK Parti İl Başkanlığı için adayımız Murat Kılıç'tır' demiştir. Fakat ardından bir takım yalan haberler yapılarak, Ahmet beyin koordinatörlüğünün alındığı ileri sürüldü. Bu tamamen gerçek dışıdır. Bu yalan haberleri yapanları kınıyorum.''

Kılıç, AK Parti Erzurum il yönetim kurulundan da istifaların olduğu yönündeki iddiaların doğruluğunun bulunmadığına dikkati çekerek, ''Basınımız öğrenmek istediği bir şeyi bizden teyit edebilir. Kapımız sonuna kadar açıktır. Yönetim kurulundan istifa söz konusu değildir'' dedi.

Kaynak: AA