Rus Komünist Lider: Nato Sevkiyatını Türkiye’deki Üssünden Yapsın

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadi Zyuganov, Volga kıyısı Ulyanovsk’ta Afganistan operasyonları için transit merkezi kurulmasına sert tepki göstererek, “NATO yüklerini bizim topraklardan değil, Türkiye’deki üssünden taşısın” şeklinde konuştu.

1917 Bolşevik Devrimi lideri Vladimir Lenin’in doğum yıldönümü (22 Nisan 1870) vesilesiyle Ulyanovsk şehrinde basın toplantısı düzenleyen Zyuganov, “Rusya’nın 15 bölgesinden gelen arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz. NATO’nun Rusya’nın merkezine ayak basmasına izin vermeyeceğiz. Rusya’da NATO’nun üslerine gerek yok!” dedi.

Volga kıyısında NATO transit merkezinden Moskova’nın kazançlı çıkacağı yönündeki açıklamaları “uydurma” olarak nitelendiren Rus komünist lider, “Eğer Amerikalılar kendi yüklerini taşımak istiyorlarsa, gitsinler Türkiye’deki İncirlik üssünden taşısınlar. Bu üs daha iyi donanımlı. Bu ABD’lilere daha ucuza mal olur.” şeklinde sert tepkisini dile getirdi.Zyuganov, son on yılda ABD himayesi altında Afganistan’da uyuşturucu üretiminin 40 misli arttığını da iddia ederek, “Geçen yıl uyuşturucudan yaklaşık 100 bin insanımız hayatını kaybetti, çoğu da gençlerimiz.” eleştirisi getirdi .