Kutlu Doğum Haftası Özel Konseri ve Sema Gösterisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenan etkinlikte Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konser verdi ve sema gösterisi sundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, yaptığı açılış konuşmasında,"14-20 Nisan arası dünyayı şereflendiren dünyaya, sevgiyi, insanlığı ve muhabbeti yayan bizim peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) adına düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bizde Şef Serdar Dede yönetimindeki bu geceye sizlere hazırladık. Gecenin sonunda umuyorum ki, buradan çıkarken insanların yüreğini ipeksi duygular kaplayacak. Umuyorum ki, insanlar yarınkarşılaştıkları tüm insanlara 'merhaba nasılsınız?' diyecek. Umuyorum ki, sizler herkese güler yüzle hatırını sorarak, yol verecek veya merhaba diyeceksiniz. Bütün bunları yaşamak ve yaşatmak zor değil. İnsanlığa sevgi ve barış dolu günleri hediye etmek yine insanın elindedir. Bizim yüce peygamberimiz bizim yüce dinimizi sevgi temeli üzerine kurmuştur" dedi.

Gecede Rasathane Cami İmam Hatibi Bekir Çelik'in Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu izleyicilere Uşşak, Gerdaniye, Neva, Hicaz, Segah ve Hüzzam makamından eserler sundu. Semazenlerin sema gösterisi izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yapılan sema gösterisinin ardından Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş, Şef Serder Dede, Semazen başı Hayrettin Küçükboz ve Sunucu Kenan Yavuzarslan'a plaket verdi .
Kaynak: İHA