Deniz Gezmiş'in İzmir'deki Üç Günü Anlatılacak

6 Mayıs 1972 günü asılarak idam edilen Deniz Gezmiş’in İzmir’de kaldığı günler ilk kez dillenecek.

Deniz Gezmiş'in İzmir'deki Üç Günü Anlatılacak
25 Aralık 1968 günü İstanbul Üniversitesi’nin işgal edilmesiyle birlikte polis tarafından arandığının duyulmasının ardından Deniz Gezmiş’i İzmir’e kaçıran sanatçı, yazar ve dava arkadaşı M. Zihni Çetiner, Basmane Akdeniz Otel'de geçen üç günü anlatacak. Çetiner, Deniz Gezmiş ile birlikte 30 Aralık 1968 günü İstanbul’a tekrar dönüşlerine kadar geçen süreyi, İzmir’de Deniz ile birlikte yaşadıklarını, neleri paylaştıklarını, neden İzmir’i seçtiklerini ve nasıl gizlendiklerini o günün ruhu ile aktaracak.

Konak Belediyesi, İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği işbirliği ile 12 Mart Darbesi sonrası 6 Mayıs 1972 yılında asılarak yaşamlarına son verilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için “Gönüllerde 3 Fidan” isimli anma etkinliği düzenlendi.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan anma etkinliğinin açılış konuşmasını, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan yapacak.

5 Mayıs cumartesi günü saat 13.00’de başlayacak olan anma etkinliğine TAKEV Başkanı Oğuzhan Müftüoğlu, gazeteci, yazar Erbil Tuşalp, sanatçı, yazar M. Zihni Çetiner, İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, Ege Kültür Platformu Başkanı ve İzmir Kültür Sanat Derneği Başkanı Sancar Maruflu konuşmacı olarak katılacak .
Kaynak: İHA