Bakan Davutoğlu; Ak Partiyi, Sivas Kongresi'yle Kıyasladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sivas Kongresi'nin başlattığı mücadeleyle bir cumhuriyet inşa edildiğine dikkat çekerek, “Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Sivas'ta 'ya istiklal ya ölüm' derken yeni bir yola çıktı.

Bakan Davutoğlu; Ak Partiyi, Sivas Kongresi'yle Kıyasladı
Ak Parti’de 2001 yılında bütün ekonomik kaynakları tüketilmiş, tarihin gördüğü en büyük fakirliğe mahkum edilmiş bir Türkiye’yi Ak Parti kadroları yeniden ayağa kaldırdı.“ dedi.

Ak Parti 4. Olağan İl Kongresi gövde gösterisine sahne oldu. 4 Eylül Kapalı spor salonunda yapılan ve İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun tek aday olarak girdiği kongrede salonu dolduran partililer kongreye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.

AK PARTİ ÜLKEYE UMUT AŞILADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise yaptığı coşkulu konuşmada, Sivas Kongresinin başlattığı mücadeleyle bir cumhuriyet inşa edildiğine dikkat çekerek, “Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Sivas'ta 'ya istiklal ya ölüm' derken yeni bir yola çıkıyorlardı. Şimdi aynı durum 2001 yılında yaşandı. 2001 yılında Türkiye'nin bütün ekonomik kaynakları tüketilmiş, tarihin gördüğü en büyük fakirliğe mahkum edilmiş bir ortam vardı. Büyük bir karamsarlık hakimdi. Ama bu millete inanan bir kadro çıktı. Sayın Başbakanımız liderliğindeki bu kadro, aynen Sivas Kongresi'nde olduğu gibi milli iradenin tam egemenliğinde bu milleti ayağa kaldırmaya aday oldu. Sivas Kongresi'nde olduğu gibi bütün hayat damarlarının kesildiğini düşünen bir milletin hayat damarlarını tekrar kim harekete geçirdi.” diye ifade etti.

'ARTIK SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN’

Davutoğlu, 28 Şubat sürecinin bakiyesi olan 2001 yılı şartları içerisinde millet iradesinin gölgede bırakıldığına vurgu yaparak, “ Millet iradesinin dışında kapalı kapılar ardında kararlar alınıyordu. AK Parti, hareketi şunu söyledi.

Sayın Başbakanımız ilk konuşmasında vurgulamıştı; 'Artık söz de karar da milletindir.' Eğer, bu milletin önündeki engeller kalkarsa, eğer bu millete gönül veren öncüler bu milletle birlikte yürümeye karar verirlerse, eğer milli egemenlik bir daha hiçbir zaman sarsılmayacak şekilde perçinlenirse bu milletin yeniden bir cihan devleti kurmasına kimse engel olmaz. Onun için millet egemenliğinin önüne engel koymak isteyenlerle yüzleşiyoruz, yüzleşmeye devam edeceğiz. Hesap soruyoruz, hesap sormaya devam edeceğiz. 27 Mayıs'la da 12 Eylül'le de 28 Şubat'la da hesaplaşacağız." diye konuştu.

‘TÜRKİYE'Yİ 21'İNCİ YÜZYILA TAŞIYORUZ’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise kongrede yaptığı konuşmada, artık yön verilen bir Türkiye değil yön veren bir Türkiye. Çağını aşan bir lider ile Türkiye'yi 21'inci yüzyıla taşıyoruz diye ifade etti.

Seçimlerde vaat ettikleri şeylerin hepsini yerine getireceklerini kaydeden Yılmaz, “Önceliğimizi emeklilere verdik. Emeklilerimizin arasındaki farkı gidermek için bir yasa çıkardık. Yılların bir sorunu olarak görülen 2-B diye adlandırılan bir yasayı meclisten geçirdik. Ülkemiz bir fay hattı üzerinde. Depreme dayanıklı olmayan yapıları 2-B ile gidereceğiz. Eğitimde 12 yıl zorunlu eğitimi getirdik. İnsanlarımızı kendi yeteneklerine göre yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Bedelli askerliğe de değinen Yılmaz, “30 yaşından gün almış olanlar için bedelli askerlik çıkardık. 22 bin 571 kişi bu haktan yararlandı. 100 bine yakın vatandaşımızın bu yasadan faydalanacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Kongrede, Davutoğlu'na tablo hediye edildi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek aday olan Burhanettin Kuru delegelerin oylarıyla yeniden seçildi. Kongreye, Ak Parti Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Nursuna Memecan ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda davetli katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte daha sonra Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.