Bakan Şahin: Hz. Muhammed'in Medeniyeti Kardeşlik Medeniyetidir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Hz.

Bakan Şahin: Hz. Muhammed'in Medeniyeti Kardeşlik Medeniyetidir
Muhammed'in buluşturduğu medeniyet, merhamet, adalet, şefkat ve kardeşlik medeniyetidir" dedi.

Gaziantep'te FEM Dershaneleri, İl Müftülüğü, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri tarafından ortaklaşa Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kamil Ocak Stadyumu'ndaki programa soğuk havaya rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Görsel şölen eşliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Kasidelerin de yer aldığı programda, sinevizyonda hazırlanan kısa film gösterildi. Programa Bakan Şahin'in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Bakan Şahin, programda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in doğuşuyla beraber çöllerin ve yüreklerin yeniden yapılandırıldığını ifade etti.

O'nun buluşturduğu medeniyetin, merhamet, adalet, şefkat ve kardeşlik medeniyeti olduğunu kaydeden Şahin, "Bu coğrafya, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli'nin coğrafyasıdır. Bizim tarihimiz kanla değil, kalemle, ilimle, irfanla yazılmıştır. Bu tarihin ve medeniyetin torunları olarak hepimizin sorması gerekiyor. Bu ilahi mesaja ne kadar uyuyoruz? Ne kadar içselleştiriyoruz? Vicdanımıza sorduğumuzda alacağımız cevap en önemli cevaptır" diye konuştu.

Mevlana'nın 'Barış kalpte başlar' sözünü hatırlatan Şahin, "En büyük savaşımız, nefsimizle, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmayla olacak. Bu mübarek geceler, siyasetçiler için de idareciler için de esnaf için de vatandaş için de önemli gecelerdir. Zaman ben değil, biz deme zamanıdır. Kırılanı döküleni tamir etme zamanıdır. Zaman, birlğimizi, beraberliğimizi koruma zamanıdır" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, "İnsanların yüreğinde karadelikler açıldı. Hz. Muhammed'in mesajlarıyla tanışmaya sadece Müslümanlar değil, tüm insanlık ihtiyaç duyuyor" ifadelerini kullandı. Kutlu Doğum Haftası'nın dünyayı kucaklayan bir hafta olduğunu söyleyen Görmez, buna bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Görmez, "Çünkü insana bakışımız geçişti. Peygamberimizin o rahmetli bakışına hepimizin, bütün insanlığın ihtiyacı vardı. Yürekleri işgal eden kin, nefret, gurur, güç tutkusu, mal davası, para sevgisi, makam, mevki, şöhret, ırkçılık, ayrımcılık, mezhepçilik, grupçuluk, fırkacılık, cinsiyetçilik ve nice karadelikler açıldı. Bütün bu karadelikleri kapatacak bir tek rahmet var. O da Hz. Muhammed'in insanlığa getirdiği rahmet. Hepimizin ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Görmez'in konuşmasının ardından Bosna'dan gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu konser verdi. Sevilen ilahileri seslendiren Bosnalılar, Gazianteplilere unutulmaz bir gece yaşattı. Programa katılanlar koroyu ayakta alkışladı.