Genç Milli Güreş Takımı Özdemir’i Ziyaret Etti

Amasya’da 8-25 Nisan tarihleri arasında kamp için bulunan serbest genç milli güreş takımı antrenör ve güreşçileri Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i ziyaret etti.

Genç Milli Güreş Takımı Özdemir’i Ziyaret Etti
Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar da bulundu. Güreşçilerin 25 Nisan'da Azerbaycan’da yapılacak uluslararası güreş turnuvasına hazırlandıklarını belirten Erdin Acar, “Takımımız 16 güreşçi 8 antrenör olmak kaydıyla Amasya Üniversitesi spor salonunda çalışmalarına yoğu bir şekilde devam ediyor. İnşallah sporcularımız bizleri yurt dışında en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Güreşçilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdemir, “Ata sporumuz olan güreşin bizler için ayrı bir önemi vardır.
Böylesine önemli spor dalında kamp yapmak için Amasya’yı seçmeniz bizleri çok sevindirdi. Sizlerin de bildiği gibi Amasya’ya pehlivan yatağı derler. İlimizde yetişip ülkemize mal olan birçok güreşçimiz vardır. Bunlar bizi yurt içinde ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bizler bu güreşçilerimizin anısına hey yıl 12 Haziran’da ‘kara kucak güreş müsabakaları’ düzenliyor ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Amasya’da spor ile alakalı, üzerinde çalışmakta olduğumuz önemli projelerimiz var. İnşallah bu projeler hayata geçtiğinde İlimizde spora ve sporcuya desteği olacağını düşünüyorum. Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker Bey'in Amasyalı olması bizlerin güreşe olan ilgisini daha da artırıyor. Sizlere katılacak olduğunuz uluslararası müsabakada başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir serbest güreş genç milli takım antrenör ve güreşçilerine Amasya’yı tanıtan yayınlardan bir set hediye etti .