Alman Parti Başkanı, Eşinin Hastalığından Dolayı İstifa Etti

Almanya'da Sol Parti Eşbaşkanı Gesine Lötzsch eşinin ağır hastalığından dolayı istifa etti.

İstifa kararının zor olduğunu belirten Lötzsch, bundan sonra Federal Milletvekili olarak görevini sürdüreceğini açıkladı.

Thüringen Eyaleti Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Bodo Ramelow ise istifayla ilgili, “Gesine, istifasıyla özel hayatının siyasi hayatından önemli olduğunu göstermiş oldu." diye konuştu.

Almanya'da muhalefetteki Sol Parti‘nin Eş başkanı Gesine Lötzsch, eşinin ağır hastalığından dolayı Schleswig Holstein ve Kuzey Ren Vestfalya'da yapılacak eyalet parlamentosu seçimleri öncesi sürpriz bir şekilde istifasını açıkladı.

50 yaşındaki politikacı ailevi durumunun seçim bölgesi olan başkent Berlin'den uzak kalmayı kabul etmediğini ve bu nedenle görevini daha fazla yürütemeyeceğini belirtti.

Eşbaşkan Klaus Ernst ise Lötzsch'ün istifasına üzüldüğünü dile getirerek, “Biz zor zamanlarda güven dolu ve saygılı bir şekilde birlikte çalıştık. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Kendisine ve ailesine gelecek için sağlık ve güç diliyorum." dedi.

Lötzsch, Ekim ayında, Haziran 2012'de Göttingen kentinde yapılacak parti kongresinde tekrar parti başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Lötzsch'ün istifasından sonra yerine kimin geçeceği ise merak konusu. Partinin tüzüğü gereği parti başkanı bir kadın bir de erkekten oluşması gerekiyor.Doğu Berlin doğumlu Gesine Lötzsch, 80 yaşındaki dil bilimcisi Ronald Lötzsch ile evli. Lötzsch, 1984 ila 1990 yılları arasında Doğu Almanya'daki Almanya Sosyalist Birlik Partisi'ne (SED) üyeydi. İki Almanya'nın birleşmesinden sonra 1991 ila 2002 yıllar arasında Berlin Eyalet Meclisi'nde, daha sonra da Federal Meclis'te görev yaptı .