Çocuklarını, Sınav Salonları Önünde Heycanla Beklediler

Samsun’da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na giren çocuklarını yalnız bırakmayan aileler sınav salonları önünde çocuklarını Kur’an okuyarak, piknik yaparak ve çimenlerin üzerinde yatarak bekledi.

Çocuklarını, Sınav Salonları Önünde Heycanla Beklediler
Sınav gününün güneşli geçmesini fırsat bilen aileler saat 10.00’da başlayan ve 160 dakika sürecek olan YGS’ye giren çocuklarını sınav yerlerinde bekleyen aileler vakitlerini, okulların yeşillik alanlarında kimisi arabalarının içerisinde kimisi piknik, yürüyüş yaparak ve bazıları da Kur’an okuyup bol bol dua ederek geçirdi.

Çocuklarından çok kendilerinin heyecanlı olduğunu belirten Hatice Akgün, "Sadece kendi kızım için değil tüm çocuklarımıza dua ediyorum. Hepsi inşallah istedikleri emellerine kavuşurlar. İstedikleri yerlere ulaşırlar. Bütün dileğimiz o rabbim yardım etsin hepsine kolaycacık geçer inşallah sınavları. Dileklerimiz bunlar bütün aileler herhalde bunun için burada." dedi.

Öğretmen olan ve sınava giren çocuğunu piknik yaparak bekleyen Selçuk Yaşar ise "Oğlumu sınava getirdim şuan içerde biz ise dışarıda daha çok heyecanlıyız. Çocuğum elektrik bölümünü istiyor inşallah kazanır. Hava güzel semaveri yaktık çay içiyoruz bacanağımla birlikte. Yeğenleri sınava giren Mehmet Yakın ise yakınlarının sınavdan çıkmasını yeşilliklerin üzerinde uyuyarak bekledi.