Hasta Almaya Giden Sağlık Ekibi Mahsur Kaldı

Van'ın Bahçeseray ilçesinde yolu kardan kapalı mezradaki hastaya ulaşmaya çalışan 112 Acil Servis ekibi, paketli ambulansın kara saplanması sonucu saatlerce mahsur kaldı.

Hasta Almaya Giden Sağlık Ekibi Mahsur Kaldı
Sağlık ekibi yürüyerek yakındaki jandarma karakoluna sığınırken, ambulans ertesi gün bölgeye gönderilen kepçe ve dozerlerin yardımıyla kurtarıldı.

Bahçeseray Devlet Hastanesi'ne gelen bir ihbar üzerine, yolu kardan kapalı olan bir mezradaki hastaya ulaşmak için 112 Acil Servis ekibi harekete geçti. Kar üstü ambulansla 25 kilometre uzaklıktaki Güneyyamaç köyü İmamlı mezrasına gitmeye çalışan biri kadın 4 kişilik ekip, metrelerce kar ve zaman zaman devam eden yağış ve fırtına yüzünden büyük güçlük yaşadı. Ekip görevlileri, İmamlı mezrasına 5 kilometre kala kar üstü aracın batması sonucu mahsur kaldı. Sağlık çalışanlarının bütün çabalarına rağmen araççıkarılamayınca ambulansta bulunan Hastane Başhekimi Dr. Mesut Şen, İlçe Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesi'nden yardım talebinde bulundu. Karla mücadele ekipleri, yoğun kar ve tipi nedeniyle sağlık ekiplerine ve kar üstü ambulansa bir türlü ulaşamadı. 3 saat araçta bekledikten sonra kurtarma ekiplerinin gelemeyeceği haberini alan görevliler, 10 kilometre yürüyerek en yakında bulunan Paşaköy Jandarma Karakolu'na sığındı. Bir sonraki gün kar yağışının ve tipinin durmasının ardından,Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesi'nden sevke edilen kepçe ve dozerlerle hem ambulans ve hem de sağlık ekibi kurtarıldı.
Kaynak: İHA