Bakan Çelik, Okuma Salonlarının Ödül Törenine Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, okuma salonlarına maddi, manevi destek verenleri kahraman ilan ederek, programa katılanların, bunları uzun uzun alkışlamasını istedi.

GAP Eğitim Gönüllüleri, Divan, Yağmur Dernekleri tarafından açılan okuma salonlarında okuyan öğrenciler için ödül türeni düzenlendi. Törende, okuma salonlarında okuyan ve çeşitli sınavlarda başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda, daha sonra okuma salonlarında okuyan çocukların konuştuğu bir slayt gösterisi izletildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, bölgede eğitimin önemine dikkat çekerek, törende öğrencilere seslendi. Öğrencilere 'siz Türkiye için önemlisiniz ' diye seslenen Çelik, “Anne, babanıza ve vatanınıza saygılı birer nesil olarak okumanızı, bakan, başbakan olmanızı istiyorum. Burada SODES desteği ile okuduklarınız da anlatıldı ve alkışlandı. Aslında bu okuma salonlarında esnafın, iş adamlarının, hayırseverlerin emeği büyük. Alkışı onlar hak ediyor.” dedi.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılan okuma salonları ve kültür merkezlerine dikkat çekti. Güvenç, kentin en büyük sorununun eğitim olduğunu vurgulayarak, okuma salonlarının önemine işaret etti. Güvenç, okuma salonlarında okuyan öğrencileri Türkiye 'nin geleceğinin garantisi olarak nitelendirdi. Okumayan tek çocuk, genç, kadın kalmasın diye mücadelenin süreceğini kaydeden Celalettin Güvenç, eğitim için mücadele eden herkese şükran borçlu olduğunun altını çizdi. Güvenç, “2005 'te bölgedeki eğitim sıkıntıları gidermek için ek ödenek gönderen ve SODES projeleri açmamızı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a teşekkür ediyorum. Bölgedeki 9 ilde, 195 milyon lira eğitim için harcandı.” diye konuştu.

Ardından, valilik ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte açtıkları kurs ve okuma salonlarına dikkat çeken Vali Güvenç, 40 bin kişinin kurslardan faydalandığını dile getirdi. Güvenç; genç, çocuk ve kadınlar için açılan tesis ve kursları şöyle sıraladı: “40 kadın kültür merkezi, 3 gençlik merkezi, 23 etüt merkezi, 26 SBS ve YGS kursu, 195 spor kursu, 8 spor tesisi açtık. Bunlardan 40 bin kişi yararlandı.”

Divan Derneği Başkanı Halit Işıkyıldız ise 'ümit ve ışığın ulaşmadığı hiçbir nokta kalmasın ' diyerek çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. 33 okuma salonunda yoksul öğrencilere eğitim vermeye çalıştıklarını kaydeden Işıkyıldız, 5 bin öğrenciye ulaştıklarını aktardı. Üniversite hayali bekleyen öğrencileri, hayallerine kavuşturmak için faaliyetlerini sürdüreceğinin altını çizen Işıkyıldız, derslik eksikliğinden yakındı. 5 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Işıkyıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç 'ten, bu anlamda destek istediğini belirtti.

Daha sonra çeşitli sınavlarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Programdan sonra Bakan Çelik akşam yemeğine geçti. Çelik, yemekten sonra özel uçak ile şehirden ayrıldı.