Kartepeli Fırıncılara Ekmek Tebliği Anlatıldı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Kocaeli Fırıncılar Odası işbirliğinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Kartepeli fırıncılara ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği hakkında bilgi verildi.

Kartepeli Fırıncılara Ekmek Tebliği Anlatıldı
Kartepe'de oda üyesi 37 fırıncının katılımı ile Likarba Vakfıkebir Taş Fırın Karadeniz Sofrası'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Demirbaş, Kartepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Kan, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Uğur Değer de hazır bulundu.

Halkın sağlığı için çalışan önemli iş kollarından biri olan fırıncıların yeni tebliğler hakkında bilgilendirilmesini sağlamak için Kartepe Belediyesi olarak bu toplantıyı önemsediklerini belirten Belediye Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Başkanımız Şükrü Karabalık adına katılımlarınız için ekmek üretimi ve satışı ile ilgilenen tüm işletme sahiplerine teşekkür ederim” dedi.

Oda Başkanı Ali Sarı'da bu toplantıda edinecekleri bilgileri tüm üye fırıncıların uygulayacağını dile getirdi. İl Müdürü Demirbaş da Ocak ayında yürürlüğe giren ve temmuz ayına kadar uyum süresi olan ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğ ile ekmek de ki tuz oranlarının yeniden belirlendiği ve bu değerlere insan sağlığı açısından uyulması gerektiğini hatırlattı. Gıda Mühendisi Uğur Değer, yeni çıkan tebliğe göre; ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, dağıtım ve satış koşullarında değişiklik yapıldığını belirterek, “Artık ekmek, kepekli ekmek, buğday ekmeği, tam buğday ekmeği, ekşi hamur ekmekleri ambalajsız satılabilecek. Ancak satış koşullarında köklü değişiklikler yapıldı. Bu grup haricinde kalanlar 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren mutlak suretle ambalajlı satılacak” dedi.

Bilgilendirme toplantısında gıda hijyen yönetmeliği hakkında da sunum yapılması ardından fırıncılar kendi sorunlarını da masaya yatırdılar .