Eğitimsen'den, Mecliste Görüşülen Tasarıya Tepki

KESK’e bağlı Eğitim-Sen'in aldığı kararla iki günlük iş bırakma eylemi yapan Ödemişli eğitimciler, hükümet meydanında bir araya gelerek, yeni eğitim yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini anlattılar.

Eğitimsen'den, Mecliste Görüşülen Tasarıya Tepki
Eğitim-Sen'in eylemine, bazı partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin üyeleri de destek verdiler. Saat 11.00’den itibaren Öğretmenevi'nde toplanmaya başlayan eğitimciler, 12.30’da Hükümet Meydanı'na doğru pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Vatandaşlardan da zaman zaman alkış alan yürüyüşçülere, meydandaki Atatürk anıtı önünde toplanan vatandaşlardan da alkışlı destek geldi. Suriye’de muhalefete destek veren hükümetin Türkiye’de terör uyguladığını ve Ankara’daki mitinge katılmak isteyenleri illerinden çıkarmadığını iddia eden Eğitim-Sen Ödemiş temsilcisi Tayfun Bengi, uygulamanın demokrasi ile bağdaşır yanının bulunmadığını savundu. Hükümetin polis gücü ile demokratik hakları engelleme tavrının yanlış olduğunu belirten Tayfun, 4+4+4 sisteminin ileride telafi edilemez zararlar doğuracağını söyledi.

Öğrenci velisi olarak konuşan Mustafa Abacı da, gelecekten kaygılı olduklarını belirterek, bilimsel, demokratik ve laik eğitimin yara alacağını ve aileler olarak buna karşı tepki göstereceklerini söyledi.

Eylem, konuşmaların ardından olaysız sona erdi .