İl Kültür ve Turizm Müdürü Gül'ün Açıklaması

Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'nde Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, törende yaptığı konuşmada, kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek için her yıl mart ayının son haftasında yurt çapında kutlama yaptıklarını kaydetti.

Kütüphanelerin insanların duygu ve düşüncesinin yazıya yansıtıldığı, bu yazılı belgelerin toplanıp, düzenlenip, korunduğu yerler olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

''Kütüphane bilgi konusunda arz ve talep dengesini oluşturmada ve bilginin adaletli bir biçimde dağılımı ve korunmasında denge unsurudur. Kütüphane bilgi kavramından ayrı düşünülemez. Enformasyon ve iletişim teknolojisindeki gelişmeler bilginin üretimi ve elde edilmesi sürecini yeniden şekillendirmiştir. Bilginin elektronik ortamda kullanımının yaygınlaşmasıyla, coğrafi yerleşim bölgeleri ve uzaklıklar bilgiye erişim erişim için bir engel olmaktan çıkmıştır.

Yaşanan bilgi devrimi, kütüphaneleri ve kütüphaneciliği de etkilemiş, köklü değişimlere yol açmıştır. Çağın gereklerine uygun olarak Eskişehir İl Halk Kütüphanesi bu gelişmelere hizmetleriyle ayak uydurmuş olup bunun somut örneği olarak, her yıl bir önceki yıla göre artan kitap, üye, ödünç verilen kitap sayısı ve kullanıcı sayısındaki artışlarla görmekteyiz.''

Etkinlikte, İl Halk Kütüphanesi ödünç verme bölümünden ile çocuk bölümünden, Dumlupınar Çocuk Kütüphanesi'nden ve Eti Sosyal Bilimler Lisesi Okul Kütüphanesi'nde en çok kitap alanlara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi .