Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MOTAŞ'ı Ziyaret Etti

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Akıllı Kart sistemini Türkiye'de kendi imkan ve kaynaklarıyla hayata geçiren ve başarılı olan belediyelerden biriyiz" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MOTAŞ'ı Ziyaret Etti
Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan ve Selim Pilten ile birlikte, Malatya Belediyesi adına belediye otobüslerini işleten Malatya Otobüs Taşıma A.Ş'yi (MOTAŞ) ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Göreve geldikten sonra alımını yaptığımız 49 adet otobüs ile araç filomuzu önemli ölçüde hem yeniledik hem de gençleştirdik.

Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verirken, araç filomuzun yaş ortalamasını da 9'un altına düşürdük. Göreve geldikten sonra sadece araç filomuzu yenilemeklekalmadık bunun yanında bir yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığımız akıllı kart sistemi var. Akıllı Kart sistemini Türkiye'de kendi imkan ve kaynaklarıyla hayata geçiren ve başarılı olan belediyelerden biriyiz" dedi. 130 araçla hizmet verdiklerini belirten Başkan Çakır, "MOTAŞ A.Ş şu an itibariyle günlük ortalama 110 bin civarında yolcu taşımaktadır. MOTAŞ her geçen gün hizmet ağını geliştirerek ve yenileyerek büyük şehre uygun bir şekilde çevre belediyelerimiz ile birlikte iş birliği yaparak ulaşımfilosunu güçlendirmektedir. MOTAŞ şirketimiz Malatya ve çevresine toplu taşımada kaliteli hizmet vermektedir. Bunun yanında vatandaşlardan gelen istek ve talepleri doğrultusunda planlamalar yapmaktadır.

Bugün itibariyle Türkiye genelinde ulaşımı en başarılı şekilde sağlayan bir konuma gelmiştir. Bu başarılı çalışmalarından dolayı başta MOTAŞ Müdürümüz olmak üzere bütün personeli tebrik ediyorum" şeklinde konuştu .