Prof. Dr. Ali Atıf Bir'den Şirketlere İnternet Sitesi Uyarısı

Reklam ve pazarlama sektörlerinin önde gelen uzmanlarından Ali Atıf Bir, şirketlere internet sitesi uyarısında bulundu.

Yeni Ticaret Kanunu ile her firmaya internet sitesi kurma şartı getirildiğine işaret eden Bir, rekabette var olmak için bir internet sitesi açmanın yeterli olmadığını vurguladı. Bir, 'İnternet sitemizi yaptık, oh deyip oturmak yanlış. İçine bir içerik koymazsanız hiç bir şeye benzemez. ' dedi.

Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda canlı yayınlanan Gündem artı Ekonomi programına konuk olan Prof. Dr. Ali Atıf Bir, reklam ve pazarlamanın inceliklerini anlattı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Bir, Bugün gazetesinde de reklam ve pazarlama üzerine köşe yazıları kaleme alıyor. Sosyal mecraların giderek önem kazandığına işaret eden Bir, bu çerçevede internetin şirketler için hem büyük bir fırsat hem de tehlike olduğunu söyledi.

Ticaret Kanunu ile zorunlu hale getirilen internet sitelerinin şirketlere önemli bir açılım sağlayabileceğini anlatan Prof. Bir, 'İnternet sitemizi yaptık, oh deyip oturmak yanlış. İnternet bir mecra ve kanal. Sihirli bir kutu değil. İçine bir içerik koymazsanız hiç bir şeye benzemez. Hem büyük bir fırsat hem tehlike. İnsanların bir harf hatası ile seninle aynı işi yapan bir başka internet sitesine girmeleri mümkün. Eğer, gerçekten üretime dayalı bir iş yapmıyorsan, ölçek ekonomisine iş yapmıyorsan, internette hoş bir seda olarak kalabilirsin. O yüzden insanları seni bulduklarında, doğduklarına pişman etme. ' ifadelerini kullandı.