Canan: Doktorun Bayramı, Hastasının İyileşip Yüzünün Tebessüm Etmesi İle Olur

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, doktorların en büyük mutluluğunun tedavi ettiği hastanın yüzünün gülmesi olduğunu söyledi.

Canan: Doktorun Bayramı, Hastasının İyileşip Yüzünün Tebessüm Etmesi İle Olur
14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili açıklama yapan Dr. Canan, doktorluğun para için yapılan bir meslek değil, insanların mutluluğu için yapılan kutsal meslek olduğunu kaydetti.

Tıp eğitimi almanın uzun ve meşakkatli bir eğitim olduğunu belirten Canan, tıp fakültesinde okuyan her öğrencinin amacının doktor olup para kazanmak değil, bir hastasını sağlına kavuşturarak yüzünün gülmesini sağlamak olduğunu söyledi. Doktorluğun fedakarlık üzerine kurulu bir meslek olduğunun altını çizen Canan, ülkede sağlık konusunda bilinçlenme ile birlikte doktor hasta ilişkilerinde her geçen gün gelişme olduğunu kaydetti.

Doktor ile hasta arasındaki sağlıklı iletişimin hastalarda doktora gitme ve muayene olma korkusunu yendiğini belirten Canan, hastalıkta tedavi uygulamada her zaman erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Canan, 'Doktorun yüzünün gülmesi ve bayramı; hastasını ayağa kaldırdıktan sonra yüzünün tebessüm etmesi ile olur. Doktorluk tamamen fedakarlık üzerine kurulu bir meslek. Doktorun huzuru ve mutluluğu hastasının iyileştiğini görmesi ile olur. Hastasının yüzünün güldüğünü gören bir doktor çektiği bütün sıkıntıları bir anda unutur ve mutlu olur. Doktorluk insan merkezli bir meslek, kesinlikle para için yapılmaz. ' dedi.