Kılıçdaroğlu, Zihinsel Engelli Ressamı Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın’ın evine ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu, Zihinsel Engelli Ressamı Ziyaret Etti
  Bir süre evde kalan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere, “Yeni bir ressam yetişiyor adı Muhammet. Ziyarete geldik tablolarını gördük ve son derece mutlu olduk.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce CHP Genel Merkezi 'nde resimlerini sergileyen 23 yaşındaki zihinsel engelli ressam Muhammet Yalçın 'ı Altındağ İlçesi Anafartalar Mahallesi 'ndeki gecekondu evinde ziyaret etti. Beraberindeki partililerle eve gelen Kılıçdaroğlu, Muhammet 'in evinde yaklaşık 30 dakika kadar kaldı. Yanında çeşitli hediyelerde getirdiği gözlenen Kılıçdaroğlu 'na ise aile çay ve kurabiye ikram etti. Kılıçdaroğlu, evde kaldığı süre içinde Muhammet 'in yaptığı resimlere baktığı ve sergi sözü verdiği öğrenildi.

Ziyaretin ardından evden çıkışta kapıda bekleyen basın mensuplarına konuşan Kılıçdaroğlu, “Yeni bir ressam yetişiyor adı Muhammet. Onu bir ressam arkadaşımız keşfetti. Daha önce CHP Genel Merkezinde resim sergisi açmıştı, engelliler gününde. Ziyarete geldik tablolarını gördük ve son derece mutlu olduk. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni bir sergi açacak Muhammet. Bir atölyeye ihtiyacı var, onun içinde katkı vermeye çalışacağız. Umarım yakında kendisinin de bir atölyesi olur. Evini boyayacak, bazı istekleri oldu onları da karşılayacak bir partili arkadaşımız.” diye konuştu.

“BENİM BUGÜNKÜ GÜNDEMİM MUHAMMET”

Gazetecilerin gündeme dair sorularını kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, bugün ki gündeminin 'Muhammet 'olduğunu söyledi. Gazetecilere açıklama yaptığı sırada yanına gelen Muhammet ile kameralara poz veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Muhammet ilk tanıştığımızda rahat konuşamıyordu, şimdi daha rahat konuşuyor. Bana söz verdi yakında fıkra da anlatacak. Güzel resimleri var, hocası ona destek veriyor. Tablolarını sattık bu şekilde emeğinin karşılığını almış olacak. 35 tablosu vardı, 35 'i de satıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi 'nde bir sergi açacak, tablolarını orada sergileyecek.

Kılıçdaroğlu 'nun evden ayrılışının ardından Muhammet eve geçerek, kameraların karşısında resim yaptı. Muhammet 'in yaptığı onlarca tablo evin içini süslerken, girdiği yarışmalardan kazandığı teşekkür belgeleri ise dikkat çekti.