Ak Partili Çelik: Cenaze Törenindeki Provokatörler Şehit Yakını Değildir

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Millekvekili Ömer Çelik, Şehit Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Yıldırım ile Mustafa Güney için düzenlenen cenaze törenindeki protestoya ilişkin kendisinin açtığı bir davanın olmadığını söyledi.

Ak Partili Çelik: Cenaze Törenindeki Provokatörler Şehit Yakını Değildir
Adana 4 'üncü Sulh Ceza Mahkemesi 'nde 7 kişi hakkında “hakaret” iddiasıyla açılan davayı hatırlatan Çelik, “Emniyet Müdürlüğü 'nün kişilerle ilgili suç duyurusu var. Cumhuriyet Savcılığı da yasa gereği bu şahıslara dava açmış. Bu kişiler şehit yakını değildir. Zaten şehit yakını olsaydılar, o gün cenaze adabına aykırı hareket etmezlerdi.” dedi.

Şehit cenazesi töreninde olayları yönlendirdiği ileri sürülen emekli astsubay H.G. 'nin “askerliğe elverişsiz raporu alan” çetenin elebaşı olduğu iddialarına ilişkin soruyu ise Çelik, şunları söyledi: “Denildiği gibi böyle bir çete meselesi de varsa tablo daha da netleşmekte. Orada başbakana, hükümete ve şahsıma karşı bir provokasyon vardı. Dolayısı ile bazı gazeteler de yer alan 'şehit yakınlarına dava açtığım ' haberleri yalandır. O kişiler şehit yakınları değiller. Onlar cenazede bulunan provokatörlerdir ve fiziksel saldırıda bulunmuşlardır. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz 'ün talimatıyla bu engellenmiştir. Adana kamuoyu bu şahısların kimler olduğunu, nasıl bir iş yaptıklarını bilmektedir. Üstelik Adana kamuoyu kimlerin bu şahıslara azmettirdiğini de biliyor. Dolayısı ile mesele açıktır.”