Sağlık-sen Adıyaman Şubesi Başkanı Bozan'dan Açıklama

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Abdulkadir Bozan, "Sağlıkta performans ve kalite yönergesi kapsamında getirilen kurum ve birim performans uygulamalarıyla, hastanelerin hizmet kalitesinin düşüklüğünün bedeli çalışana ödetilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Sağlık-sen Adıyaman Şubesi Başkanı Bozan'dan Açıklama
Abdulkadir Bozan, Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi'yle, hastanelere hizmet ve kalite standartlarına göre puan esası getirildiğini ve 2012 yılı ocak ayı itibariyle uygulamanın başlatıldığını söyledi.

Bozan, yönerge ile birlikte kurum performans ve birim performans uygulamaları çerçevesinde düşük puan alan hastanelerde çalışanların döner sermaye gelirlerinin düşürüldüğünü belirterek, 'Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle zaten adaletsiz uygulamalar nedeniyle ciddi şekilde eleştirilen performansa dayalıek ödeme sistemi, çalışanlar açısından artık, taşınılamaz bir yük haline dönüşmüştür. Sağlıkta performans ve kalite yönergesi kapsamında getirilen kurum ve birim performans uygulamalarıyla, hastanelerin hizmet kalitesinin düşüklüğünün bedeli çalışana ödetilmeye çalışılmaktadır. Adıyaman'da da bu kapsamda Adıyaman Devlet Hastanesi, 82.Yıl Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi ile Ağız Diş Sağlığı Merkezindeki çalışanlarımız da bu adaletsiz uygulamadan nasibini almış, yüzde 20-30 döner sermayelerikesilmiştir. Bu uygulamayı kınıyoruz, bu kabul edilemez. Döner sermaye gelirlerini düşüren bu adaletsiz uygulamayı derhal sona erdirme çağrısında bulunuyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA