Osmangazi, Kadın Dostu Belediye

Modern belediyecilik hizmetleriyle Bursa’yı buluşturan Osmangazi Belediyesi "Kadın Erkek eşitlik Birimi" kurdu.

Osmangazi, Kadın Dostu Belediye
İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler iş birliğiyle uygulanmasına karar verilen “Kadın Dostu Kentler 2” projesi çerçevesinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar 'ın imzasıyla belediye bünyesinde kadın erkek eşitlik birimi kuruldu.

AK Parti Meclis Üyesi Başak Kılıç, CHP Meclis Üyesi Şaziye Sezginer, Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman ile Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler 'in katıldığı imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birimin kız çocukları ve kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamasını hedeflediğini kaydetti. Dündar, kadın kuruluşları ile iş birliğini arttırmak ve kadın çalışmalarını yakından takibinin birimin en önemli görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

Gerek kurum içi, gerekse ilçe genelinde kadın erkek eşitliğinin korunması için çalışacaklarını belirten Dündar, “Kadınlarımız için çalışma hayatını kolaylaştırıcı değişiklikler yapılmasını sağlamak, motivasyon arttırıcı faaliyetlerde bulunmak ve en önemlisi de kadın sığınma evi kurarak ihtiyacı olan kadınlara sığınma imkanı sağlamak birimimizin ve belediyemizin hedefleri arasında yer alıyor. İnanıyorum ki hedeflerimize en kısa zamanda ulaşacağız” dedi.
Kaynak: İHA