Yetiştirme Yurdu’nda Kalan 2 Çocuğa Tecavüz Ettiği İddia Edilen Kişi Tutuklandı

Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan B.K. (13) ve K.Ç.'ye (13) zorla tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan N.T.’ın (64) tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Erkek Yetiştirme Yurdu görevlileri, 9 Şubat Perşembe günü öğleden sonra, Erkek Yetiştirme Yurdu 'nda kalan B.K. ve K.Ç. 'in çalıntı bir mobiletle dolaştıkları haberi aldı. Bunun üzerine görevliler, konuyu Emniyet Müdürlüğü 'ne bildirdi. Akşam yurda gelen B.K. ve K.Ç. muhafaza altına alınarak, 10 Şubat Cuma günü Manisa Çocuk Şube Müdürlüğü 'ne teslim edildi.

B.K. ve K.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü 'nde verdikleri ifadelerinde, 'motorunu çaldıkları N.T. 'nın kendilerine zorla tecavüz ettiğini ' belirttiler. Bunun üzerine Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü yetkilileri savcılığa suç duyurusunda bulundu ve olay adliyeye intikal etti. B.K. ve K.Ç., aynı gün yetiştirme yurduna teslim edildi. B.K. ve K.Ç., 12 Şubat Pazar günü yurttan izinsiz olarak kaçtı. Yurt görevlileri, B.K. ve K.Ç. 'nin yurttan kaçtığını Emniyet Müdürlüğü 'ne bildirdi. Yurttan kaçan gençlerin Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan N.T. 'nin iddiaları kabul etmediği öğrenildi. N.T., ifadesi alındıktan ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. N.T., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Manisa E Tipi Cezaevi'ne kondu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.