Tüyap Fuarı'nda Bayburt Rüzgarı Esti

İstanbul Büyükçekmece-Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP fuar alanında 9-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) Bayburt rüzgarı esti.

Dünyanın en büyük 5 fuarı arasında gösterilen organizasyonda 700 stant içerisinde bulunan Bayburt standına, fuarın son gününde de yoğun bir ilgi vardı. Son günde Bayburt standını ziyaret edenler arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, bazı Bayburt dernek başkanları ve çok sayıda ziyaretçinin akınına uğradı.

Öğleden sonra fuar ortak alanında gerçekleştirilen halkoyunları gösterileri ve sanatçı Devran'ın sahne aldığı ve bir birinden güzel Bayburt türkülerinin söylendiği müzik eğlence programıyla fuar alanı adeta bayram yerine döndü.

Program öncesi bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Bayburtlu dernek başkanlarına, Bayburtlu işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve katkısı bulunan herkese teşekkür edip, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan bu tür fuar organizasyonlarında desteklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Türkü ziyafetinden sonra Bayburt standına akın eden ziyaretçiler bir anda stantdı mahşer yerine çevirdi.

Standın kapanma saatine kadar devam eden ziyaretçilere yardımcı olabilmek için stant görevlileri yoğun çaba gösterdi.
Standın açık bulunduğu 4 günlük süre içerisinde en büyük ilgiyi ehram tezgahı ve ehram kumaşından elde edilen hediyelik eşyalar gördü.