Sulama Birliği, Köylerde Çiftçileri Bilgilendiriyor

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, gelecek yıldan itibaren kısmen başlatılacak sulama faaliyetleriyle ilgili birlik meclisi üyelerini ve üreticileri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

Sulama Birliği, Köylerde Çiftçileri Bilgilendiriyor
2013 yılı içerisinde Beydağ Barajı’ndan Ödemiş’e bağlı Eselli köyüne kadar olan 11 bin dekarlık alanda başlayacak tarımsal sulama ile ilgili Beydağ ve Ödemiş’in köylerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Kaptan, sulama projesinde yer alan köylerdeki üreticileri birliğe üye olmaya da çağırıyor.

Sulama projesinin havzanın kaderini değiştirecek bir proje olduğunu belirten Kaptan, “Projemizde yer alan köylere yönelik ziyaretlerimiz başladı.

İlk olarak havzanın doğusundaki köyleri ve Beydağ’ı ziyaret ettik. Burada üyelerimize hem aralık ayı meclis toplantısının davetini yaptık, hem de üreticileri dinledik. Birliğe üye olmayan üreticilerimizin bundan sonra üye olmaları ve projeye katılmaları gerekiyor. Sulama, üreticinin boynunu büken ana konulardan biri haline geldi. Bu konuda halkımızın da şikayetleri var. Çalışmaları süren ve 2014’te tamamlanması planlanan bu projeyle bu sorunlara çare olunmasını temenni ediyoruz. Üreticilerimizden isteğimiz hem kanallara, hem de sulama birliğine sahip çıkmaları” diye konuştu.

Birlik Başkanı Kaptan, bundan sonra köy ziyaretlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA