Muş Ovası'nda Yetiştirilen ve Çiftçilerin Başlıca Geçim Kaynağı Olan Lahanalar, Alıcı Bulunamayınca Hayvanlara Yem Oldu

Muş Ovası'nda yetiştirilen ve çiftçilerin başlıca geçim kaynağı olan lahanalar, alıcı bulunamayınca hayvanlara yem oldu.

Büyüklüğüyle dikkat çeken ve ağırlığı yaklaşık 25-30 kilograma kadar ulaşan Muş lahanası, tanesi 1 liradan satılmasına rağmen alıcı bulamıyor.

Kentte yaklaşık 5 bin dönüm alanda ekilen lahananın yüzde 50'lik kısmının satılamadığını belirten çiftçiler, elde kalan lahanaları hayvanlarına yedirdiklerini söyledi.

Bağlar köyünde yaşayan çiftçilerden Mehmet Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetiştirdikleri lahanaları pazar bulamadıkları için satamadıklarını ifade etti.

Çiçek, köydeki boş tarlalarda genellikle lahana yetiştirdiklerine değinerek, 20 dönümlük araziye ektiği lahanaların elde kalan kısmını kışın hayvanlara yem olarak vereceğini dile getirdi.

Bağlar köyü muhtarı Yüksel Güler ise köydeki çiftçilerin tamamının geçim kaynağının lahana olduğunu bildirerek, ''Van, Diyarbakır, Bitlis, Şanlıurfa ve Bingöl illerinde satılmasına rağmen yine de büyük bölümü çiftçinin elinde kalıyor. Geçen yıl tonlarca lahana kar altında kalmıştı. Bu yıl da çiftçi için durum değişmedi'' dedi.

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım ise bazı köylülerin lahana ekimiyle geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, pazar bulunamadığı için elde kalan lahanaların kış mevsiminde hayvan yemi olarak tüketildiğini kaydetti.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA