Yıllardır PKK'yı Öcalan'sız yöneten Kandil'in otoritesi sarsıldı

KANDİL'DEKİ terör örgütü üst yönetimi, Abdullah Öcalan'ın kendilerinin bilgisi dışında 'açlık grevini bitirmesinden rahatsız. Kandil'in otoritesi sarsıldı...

Yıllardır PKK'yı Öcalan'sız yöneten Kandil'in otoritesi sarsıldı
DAHA önceleri avukatlarla talimat gönderen Öcalan, KCK operasyonları Sonrası bunu yapamayınca Kandil'le irtibatı kesilmişti. Bu kopukluk, Kandil'in kendi başına karar alması ve yavaş yavaş örgütün Öcalan yönetiminden uzaklaşmasına neden olmuştu. İstihbarat birimlerine göre Öcalan, kardeşini İmralı'ya çağırıp onun aracılığıyla açlık grevini bitirerek 'lider benim' dedi. .

PLANLAR BOZULDU
KANDİL'DEN cezaevlerindeki militanlarıyla haber yollayıp açlık grevi talimatı veren örgüt, eylemin Son bulmasından Sonra neler yaşadı? İstihbarat birimlerine göre, Kandil, Öcalan'ın kendilerinden habersiz kardeşi aracılığıyla grevleri bitirmesinden oldukça rahatsız. Bu eylemin bitirilmesi iç karışıklık planları yapan, polis ve askerin müdahalesini isteyen, 'Yeter ki halk hareketi başlasın' diyen terör örgütünün planlarını da sarstı. Peki, Öcalan'ın bu eylemi bitirmesi ne anlama geliyordu? Kandil uzun yıllardır örgütü Öcalan'sız yönetiyordu. KCK operasyonlarında Öcalan'ın avukatlarının tutuklanmasıyla İmralı'yla ilişki kesildi. İstihbarat birimlerine göre Öcalan kitlesel bir eylem olan açlık grevini bitirerek 'örgütün 1 numarası benim' dedi. Yani, yeniden lider oldu. Bu durum Kandil'de zaten ayrışmış durumda olan örgütün komuta kademesini rahatsız etmiş.
MEHMET Öcalan, ağabeyinin görüşmede, 'cezaevlerinde açlık grevine girenlerin, dışarıdakilerin yapması gereken işi üzerlerine aldığını' belirttiğini kaydetmişti. Öcalan'ın talimatıyla açlık grevleri bitirilmişti.